Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Eylül 2016 - 09:13 Yorum: 0

OSB üniversite ile sanayiyi buluşturuyor

Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı, üniversite ve sanayi işbirliğinin geliştirilmesi için, ikinci kez "Ar-Ge-Sanayi-Akademi (ASA) Buluşması" düzenliyor.

OSB üniversite ile sanayiyi buluşturuyor

Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı, üniversite ve sanayi işbirliğinin geliştirilmesi için, ikinci kez "Ar-Ge-Sanayi-Akademi (ASA) Buluşması" düzenliyor.

Bilgi çağında üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde ar-ge çalışmalarının daha fazla önem kazanmasından dolayı, böyle bir organizasyona ihtiyaç duyduklarını belirten OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, 6 Eylül'de Ommer Otel'de gerçekleştirilecek olan organizasyonun, Kayseri OSB ile TÜBİTAK Marmara Teknokent yürütücülüğünde, Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ve ORAN Kalkınma Ajansı işbirliğiyle düzenleneceğini ve tüm teknopark yönetici şirketleri ve teknoparklarda faaliyet gösteren Ar-Ge firmaları, üniversitelerde görevli akademisyenler, Kayseri'de üretimlerini sürdüren sanayicilerin, etkinliğe katılabileceğini söyledi.

Ancak teknolojiyi elinde bulunduran ülkelerin gelişme kaydedeceğine dikkat çeken Başkan Tahir Nursaçan, teknolojinin gelişiminin, üniversitelerde üretilen durağan bilginin, sanayi işbirliği ile hareket geçirilmesi sayesinde mümkün olabileceğini vurguladı. Bu düşüncelerle, ASA buluşmasının daha etkin olabilmesi için TÜBİTAK Marmara Teknokent'in, Organize Sanayi Bölgesinde yer alan sanayicilerin ihtiyaç duyduğu ar-ge çalışmalarına dair tespitlerin yapıldığını belirten Başkan Tahir Nursaçan, "Bu işbirliği sayesinde hem sanayinin hem de üniversitelerin, bilim ve teknolojiyi yakından takip etmesi ve sorunlarına birlikte çözümler üretmesi sağlanacaktır. Zira, bir ülkenin ilerleyebilmesi, kalkınabilmesi ve sanayisinin gelişmesi için Ar-Ge çalışmaları son derece önemli olduğu tartışılmaz bir durumdur." ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber