Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 28 Ekim 2020 - 18:08 Yorum: 0

Otomobil dolandırıcılarının yöntemi pes dedirtti

İzmir'de, otomobilini internet siteleri üzerinden satışa sunan 30'u aşkın kişiyi aynı yöntemlerle dolandırdıkları iddia edilen ve polisin operasyonuyla...

Otomobil dolandırıcılarının yöntemi pes dedirtti

İzmir'de, otomobilini internet siteleri üzerinden satışa sunan 30'u aşkın kişiyi aynı yöntemlerle dolandırdıkları iddia edilen ve polisin operasyonuyla gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı. Dolandırıcıların yöntemi ise "pes" dedirtti.

Dolandırıcılık olayı, Menemen ilçesinde yaşandı. İddialara göre, otomobilini internet siteleri üzerinden satışa sunan vatandaşlara ulaşan dolandırıcılar, bölgenin köklü bir ailesi olduklarını, hayvancılıkla uğraştıklarını belirterek 30'a aşkın kişiyle farklı zamanlarda buluşma ayarladı. Restoranda yedikleri yemek sırasında sözde pazarlık yapan dolandırıcılar, bir miktarda kaparo vererek kişilerin güvenini kazandı ve kalan paranın hayvanların kesim işleminden sonra noterde verileceğini söyledi.

Akıl almaz tuzak

Daha sonrada notere giden dolandırıcılar, sözde pazarlık yaptığı ve bir miktar kaparo verdiği araç sahiplerini, "hayvanların kesimi için bekledikleri parayı alamadıkları" yalanıyla tuzağa düşürdü. Senet teklifinde bulunarak vatandaşları dolandıran kişiler, bu şekilde 30'u aşkın kişiyi kandırdı ve araçların satışlarını noterde üzerine yaptı.

Kendilerinin evlerine bırakılmasının ardından telefonların kapanması üzerine durumdan şüphelenen çok sayıda vatandaş ise polise başvurdu. Harekete geçen Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü asayiş ekipleri, dolandırıcıların tek tek izini tespit etti. Operasyon yapan polis ekipleri; G.E., C.E., Y.Ş., Z.A. ve sorumlu olarak Mesut B.'yi gözaltına aldı. 5 şahıs, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Otomobil dolandırıcılarının yöntemi pes dedirtti

Otomobil dolandırıcılarının yöntemi pes dedirtti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber