Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
00:48 Sel suları mahallede paniğe neden oldu00:34 Trafikte tartıştığı kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü23:56 UEFA Şampiyonlar Ligi: Borussia Dortmund: 1 - Paris Saint-Germain: 023:55 Kamyona arkadan çarpan kamyonet sürücüsü yaralandı23:50 MAST İzmir Boat Show kapılarını açtı23:41 Köpeğe çarpmamak için manevra yaptı, araziye devrildi: 2 yaralı23:39 Hamas’ın son ateşkes teklifine yarın yanıt vermesi bekleniyor23:38 Seyir halindeki araç park halindeki tıra ok gibi saplandı: 1 ağır yaralı23:06 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısına karşı protestolar...23:05 Kazada ölen kızlarının cenazesinin getirildiği evleri 6 yıl sonra kendileri...23:03 Kocaeli’de 2 motosiklet ve kamyonetin karıştığı kazada 4 kişi yaralandı23:03 THY Euroleague: Fenerbahçe: 89 - Monaco: 7823:01 Turhal Belediyesi, su baskınlarına karşı gece gündüz çalışıyor23:00 Edirne’de bariyerlere çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı22:58 ABD’nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskelenin yüzde 50’den fazlası tamamland...22:56 İletişim Başkanı Altun: "TRT, Batılı medya organlarının görmezden geldiği h...22:43 Şiddetli yağışlar ekili arazileri sular altında bıraktı22:41 Teknik Direktör Gülay’dan Turgutluspor taraftarına çağrı22:06 Yoldaki çukurlar kazaya neden oldu, otomobil şarampole uçtu: 1 yaralı22:03 Kudüs’te öldürülen Şanlıurfalı imam için gıyabi cenaze namazı kılındı
Eğitim 10 Aralık 2014 - 17:33 Yorum: 0

Özellikle eğitim mahallesi kelimesini kullanıyorum

Milli Eğitim Bakanı Avcı, "Ben özellikle 'eğitim mahallesi' kelimesini kullanıyorum, 'eğitim kampüsü' sözünü biraz yadırgıyoruz. Kampüs kamptan geliyor. Kamp da Almanca'da savaş demek" dedi.

Özellikle eğitim mahallesi kelimesini kullanıyorum

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eğitim kampüsleri yerine bilhassa eğitim mahallesi kelimesini kullandığını belirterek, 'Eğitim kampüsü sözünü biraz yadırgıyoruz. Kampüs kamptan geliyor. Kamp da Almanca'da harp demek, kavga demek. Dolayısıyla kamp kelimesi gerçekte ordugah anlamına geliyor' dedi.

Çeşitli açılış törenlerine katılmak üzere Ardahan'ın Göle ilçesine gelen Avcı, kendisini karşılayanlarla tek tek tokalaştı. Bu sırada elini öpmek dileyen bir vatandaşa izin vermeyen Avcı'ya, yöresel kıyafetli küçükler sebebi ile çiçek takdim edildi.

Bedirhan Bey Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu'nda düzenlenen açılış töreninde, öğrenciler sebebi ile ilahi dinletisi ve semazen gösterisi yapıldı.

Gösteriyi izleyen Bakan Avcı, burada yaptığı konuşmada, çok sayıda programa katılarak hem eğitim camiasını yakından takip ettiklerini hem de yurdun dört bir köşesinden öğretmen, öğrenci ve vatandaşlarla bir araya gelerek, sohbet etme fırsatı yakaladıklarını anlatım etti.

Bazen toplantıların yorucu da olabildiğini izah eden Avcı, 'Ne vakit bir mektep açılışına, bir eğitim kurumu açılışına, bir pansiyon açılışına, bir spor salonu açılışına gitsek gerçekten dinleniyoruz' diye konuştu.

'Eğitim kampüsü sözünü biraz yadırgıyoruz'

Brüksel'de eğitimle ilgili uluslararası bir programa katılacağını ve onun için programı sıkıştırmak durumunda kaldıklarını belirten Avcı, şunları kaydetti:

'Ben bilhassa eğitim mahallesi kelimesini kullanıyorum. Eğitim kampüsü sözünü biraz yadırgıyoruz. Kampüs kamptan geliyor. Kamp da Almanca'da harp demek, kavga demek. Dolayısıyla kamp kelimesi gerçekte ordugah anlamına geliyor. Yani savaşa hazırlanmakta bulunan ordunun konakladığı yer, kamp. Savaş ve arbede çatısında bulunan bir kelime. Ben doğrusu bilmiyordum, yakın sürede öğrendim. Mahalle kelimesinin kökünde de şöyle bir mana varmış, onu yeni öğrendim. Kervan bir yerden bir yere göç ederken, natürel arada konaklıyor yada bir vakit kalacakları yaylakta, denkleri çözüyorlar. Denklerin bağlarını çözüp açıyorlar.'

Avcı, 'Yani denkleri hallediyorlar, halletmek çözmek manasına geliyor. Denklerin halledildiği yer mahalle. Denklerin açılıp, çözülüp halledildiği yer. Eğitim de her vakit çözümlerle sorunların çözümüyle bilginin açılımıyla alakalı bulunduğu için bilhassa bu çeşit toplu eğitim sahalarına 'eğitim mahallesi' demek bana daha şirin geliyor' biçiminde konuştu.

İlahi dinletisinde selam verici öğrencinin sesinin kendisini Hisarlı Ahmet'i hatırlattığını dile getiren Avcı, 'Hisarlı Ahmet Afyonkarahisarlı. Onun için ismi Hisarlı Ahmet fazla fazla güzel sala okuyan, ağıt sanatçısıdır. Allah onu da rahmet eylesin. Öğrencimizin salası da beni fazla fazla duygulandırdı, hem öğrencimize hem onu yetiştiren öğretmenine teşekkür ediyorum' ifadesini kullandı.

Kız ve bey öğrenciler ayrı ayrı olmak üzere 500 öğrencinin pansiyonda kaldığını vurgulayan Avcı, imam hatip lisesine ismi verilen Bedirhan Bey'in kim olduğunu tüm öğrencilerin iyi öğrenmesini istedi.

Avcı, şehit üsteğmen şekilde bilinen Bedirhan Bey'in tıpkı sürede öğretmen, öğretmen kökenli olduğunu, Ermeni Taşnak Çeteleri'nin zulmüne karşı fazla fazla genç yaşta direnişi örgütleyen ve pek fazla fazla köyü katliamdan kurtaran yiğit bir öğretmen ve asker olduğunu vurguladı.

Bir dahaki gelişinde sosyal bilimler lisesinin açılışını yapmak istediğini vurgulayan Avcı, 'Orhan Atalay Bey, kadirşinaslık gösterdi. 'Nabi Avcı Sosyal Bilimler Lisesi yapılacak' dedi. Biz ilke olarak görevdeki bakanlarımızın adlarını, bilhassa kendi bakanlıklarına bağlı kurumlara verilmesini fazla fazla doğru bulmuyoruz onun için fazla fazla meşhur uluslararası sosyal bilimci Prof. Dr. Nilifer Göle'nin isminin verilmesi fazla fazla yakışır. Vefa borcumuzu yerine getirmiş oluruz' diye konuştu.

Konuşmasının ardından öğretmen ve öğrencilerle tek tek sohbet eden Avcı, arasında Bedirhan Bey Anadolu İmam Hatip Lisesi, 300 talebe kapasiteli kız talebe yurdu, 200 talebe kapasiteli bey talebe yurdu, spor salonu ile iş adamı Nurettin Yılmaz sebebi ile yaptırılan Nurettin Yılmaz Anadolu Meslek Lisesi'nin bulunduğu eğitim kampüsünün açılışını yaptı.

Okulun toplantı salonunda öğretmenlerle bir araya gelen ve basına kapalı gerçekleştirilen toplantının arkasından Avcı, bir sınıfı ziyaret ederek, öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Kaynak: AA

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
ÇOK OKUNANLAR
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber