Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 14 Temmuz 2020 - 15:59 Yorum: 0

Öznur Çalık 15 Temmuz mesajı

15 Temmuz kurtuluş ve yeniden kuruluş sürecidir ve bütün dünyaya örnek bir demokrasi zaferidir. 15 Temmuz, sadece Türk Milleti için değil bütün dünya mazlumları için “Dünya beşten büyüktür” haykırışı ile artık sessiz kalınmayacağının bir göstergesidir.

Öznur Çalık 15 Temmuz mesajı

15 Temmuz kurtuluş ve yeniden kuruluş sürecidir ve bütün dünyaya örnek bir demokrasi zaferidir. 15 Temmuz, sadece Türk Milleti için değil bütün dünya mazlumları için “Dünya beşten büyüktür” haykırışı ile artık sessiz kalınmayacağının bir göstergesidir.

Devletin bekası, milletin hürriyet aşkı, ay yıldızlı bayrağın şanla şerefle dalgalanmaya devam etmesi için 15 Temmuz’da milletçe acıyı bal eyledik.

Milletimizin şanlı direnişinin yıldönümünde, hain darbe girişiminin faili olan ihanet çetesini bir kez daha lanetliyoruz.

15 Temmuz gecesi başlayan darbecilere karşı demokrasi nöbeti, günler boyunca tüm yurtta cansiperane bir mücadele ruhuyla tarihe geçti. Milyonların gece-gündüz sokakları terk etmeyerek tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajları verdiği günler tarihe kazındı.

Hainlere inat yaşamayı ve yaşatmayı görev saydığımız için 15 Temmuz’un daha iyi anlaşılması, özgürlük ışığımızın ebediyen sönmemesi için yardan ve serden geçerek daha fazla çalışıp şehitlerimizin akıttığı kanın binlerce misli kadar ter dökmeye, Allah bir daha göstermesin ancak olursa da binlerce misli kadar kanımızı dökmeye kararlıyız.

Kurulan tuzaklara, kumpaslara ve kullanılan taşeronlara rağmen katliam, şiddet, terör ve karalama kampanyalarına karşın diyoruz ki; “Yel kayadan Ne Koparır”… Türkiye büyük bir ülkedir. Birçok medeniyet kurmuş, farklılıkları, çoğulculuğu, zenginlik saymış bir barış coğrafyasıdır.

Bosna Hersek’in merhum Bilge Kralı Aliya İzzetbogoviç diyor ki “ve her şeyi bittiğinde hatırlayacağımız şey düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliğidir.” 15 Temmuz’da çok ağır bedeller ödendi, büyük acılar yaşandı.

Bu millet, Türkiye’yi yok etmek isteyen mihraklara; asla unutamayacakları bir ders verdi. Biz 15 Temmuz’da hiçbir ayrımızın gayrımızın olmadığı gerçeğini tüm dünyaya tek ses olarak haykırmış olduk. 15 Temmuz’da tüm renkleriyle kenetlendi, vatanına sahip çıktı, bundan sonrada sahip çıkacak. Bir olduk, iri olduk, diri olduk. Hep birlikte Türkiye olduk.

En değerli varlıkları olan canlarını ortaya koyarak bu hayâsızca akını durduran kahramanlarla ilgili konuşurken kalemimizin yetersizliğinden endişe etmekteyiz. Allah’ın ayetleri ve Resul’ünün şehadetle ilgili hadisleri ortadadır. Bu büyük müjdeye mazhar olan kahramanlarımız için hangi söz kâfi gelir, hangi kalem ve kelâm onları hakkıyla anlatabilir ki...

15 Temmuz darbe girişiminde inanç, dirayet ve cesaretle milletimizi meydanlara davet ederek ülkemize liderlik yapan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a; vatanına, bayrağına, ezanına sahip çıkan, o gün meydanlara akın eden kahraman milletimize ve güvenlik güçlerimize minnettarlığımızı yineliyoruz.

15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazan kahraman şehitlerimizi rahmetle, canını hiç tereddüt etmeden ortaya koyan gazilerimizi minnetle anıyoruz.

Cenab-ı Allah bize bir daha o karanlık günleri göstermesin.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber