Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 12 Eylül 2014 - 17:36 Yorum: 0

Özoğuz dernek temsilcileriyle görüştü

Almanya Göç, Mülteciler ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz, Almanya’da geçen ay kundaklanan camilerin bağlı olduğu derneklerin temsilcileriyle bir araya geldi.

Özoğuz dernek temsilcileriyle görüştü

Almanya Göç, Mülteciler ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz, Almanya’da geçen ay kundaklanan camilerin bağlı bulunduğu derneklerin temsilcileriyle bir araya geldi. 

Özoğuz, Başbakanlık'taki ofisinde geçen ay kundaklanan camilerin bağlı bulunduğu derneklerin temsilcileriyle basına kapalı şekilde görüştü. Görüşmenin arkasından Berlin İslam Federasyonu Başkanı Fazlı Altın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özoğuz'la Almanya’da camilere yönelik yapılan saldırıları ele aldıklarını söyledi.

Bilgi kirliliği olduğundan Aydan Özoğuz'un birinci ağızdan bilgi almak istediğini anlatım eden Altın, 'Dolaysıyla neler olduğunu, polisin vakaları araştırırken tutumun nasıl olduğunu, tenkitlerin olup olmadığını öğrenmek istedi, hassasiyetlerimiz konularında bilgi aldı. Bu çeşit vakaları gelecekte nasıl engelleyebiliriz, neler yapabiliriz, bunları konuştuk’’ diye konuştu. 

Özoğuz’un tutumunu müspet bulduğunu anlatım eden Altın, ''Gerçekten vicdanen ve hissiyat olarak bizimle tıpkı duyguları paylaştığına inanıyoruz. Çünkü kendisi de Müslüman kimliğe sahip bir bakan. Dolaysıyla bizimle tıpkı hissiyatı paylaşması fazla fazla doğal’’ ifadelerini kullandı.

Cami temsilcilerinin kimi beklentilerini de dile getirdiklerini belirten Altın, teknik şekilde camilerin daha iyi nasıl korunabileceği meselesinde polisten katkı beklediklerini kaydetti. Altın, ‘’Görüşmede, devletten İslam dinini başka dinler bunun şeklinde eşit muameleye tabi tutması açısından kamusal dini cemaat statüsü vermesini arzuladığımızı anlatım ettik’’ biçiminde konuştu.

‘’Polisin vakaları incelemesinin titiz yapılmasını istedik’’ 

Bielefeld kentindeki Müslüman Cemaatler Birliği Temsilcisi Cemil Şahinöz de Özoğuz ile yaptıkları görüşmede cami saldırılarının yanı paradigma İslam düşmanlığının, Yahudi düşmanlığının da gündeme geldiğini belirtti.

Özoğuz’un çıkarlarını dinlediğini ve bu konularda neler yapılması gerektiğini istişare ettiklerini anlatım eden Şahinöz, Özoğuz’un vakaları takip ettiğini söyledi. ‘’Bakanımıza, dertlerimizi anlattık’’ diyen Şahinöz, toplumda İslam’a karşı bakışın değişmesi gerektiği dile getirdi.

Bielefeld Semerkand Cami Derneği Başkanı Muzaffer Zorlu da Özoğuz ile yapılan toplantının güzel geçtiğini, bakana her şeyi anlatma fırsatı bulduklarını anlatım etti.

‘’Polisin vakaları incelemesinin titiz yapılmasını istedik’’ diyen Zorlu,  Almanya’daki her  dini cemaatten toplantıya katılanların olduğunu, bunu da müspet bulduğunu kaydetti.

'Camilere güvenlik ve kamara ile alarm sistemleri kursunlar’’ 

Camilere yapılan saldırıdan sonra üzgün olduklarını dile getiren Zorlu, ‘’Bakıyorsun başka cemaatlerde de kundaklama olunca bireyler biraz korkmaya başlıyor. Şimdiye kadar ölüm vakası olmadı lakin olabilir. Çok dikkatli olunması lazım. Camilere güvenlik ve kamara ile alarm sistemleri kursunlar’’ biçiminde konuştu.

Bielefeld Süleymaniye Cami cemiyeti mümessili Mustafa Berber de Özoğuz'un davetini fazla fazla müspet bulduğunu, bilhassa geçen ay yaşanan üzücü vakaları siyasetçilerinı takip ettiklerini gördüklerini belirtti.

Kiliselere, camilere, sinagoglara, dini sembollere yapılan saldırıların herkes yönünden kınanan bir hal olduğunu, toplumun kocaman çoğunluğunun da böyle düşündüğünü anlatım eden Berber,  ‘’Buna benzer vakalara karşı toplum şekilde önlemler alıp birlik birliktelik sağlarsak bu çeşit olayların önlenebileceğini hesap ediyorum’’ dedi.

Polisin saldırıların faillerini bulması gerektiğini anlatım eden Berber, bu konu için polise güvendiğini kaydetti.

Berlin'deki Mevlana Camisi'nin 11 Ağustos'ta kundaklanması sonucunda 1 milyon avroluk hasar meydana gelmişti. Bielefeld kentinde de tıpkı hafta arasında iki cami kundaklanmıştı. Schleswig-Holstein eyaletinin Mölln kentinde de Fatih Sultan Camisi’ne poşet içinde çürümüş domuz eti bırakılmıştı. Yine geçen ay Oldenburg kentindeki Hacı Bayram Camisi'ne de molotofkokteyli atılmıştı. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber