Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 30 Temmuz 2015 - 12:07 Yorum: 0

Paralel Yapı rotasını "yabancı menşeili kolej ve okullara" çevirdi

Dershanelerin okula dönüşmesi ile ilgili Cemaat'e yakın dershanelerin okula dönüştürülmesine izin verilmeyeceği açıklanmasının ardından, Cemaate yakın dershanelerin "yabancı" menşeili özel okullara yöneldiği iddia edildi.

Paralel Yapı rotasını 'yabancı menşeili kolej ve okullara' çevirdi

MALATYA GÜNCEL/Murat Çelik - Dershanelerin okula dönüşmesi ile ilgili Cemaat'e yakın dershanelerin okula dönüştürülmesine izin verilmeyeceği açıklanmasının ardından, Cemaate yakın dershanelerin "yabancı" menşeili özel okullara yöneldiği iddia edildi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Cemaat'e yakın dershanelerin okula dönüştürülmesine izin verilmeyeceği açıklamasının ardından, Cemaate yakın dershanelerin "yabancı" menşeili özel okullara yöneldiği iddia edildi.

Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Mayıs ayında Avcı, Kırmızı Kitap'ta devleti yıkmaya karşı tehdit olarak kabul edilen Cemaat ile bağlantısı kanıtlanan dershanelerin, özel okula dönüşümlerine izin verilmeyeceği açıklamasının ardından arayış içine giren Paralel Yapı'ya yakın dershane yöneticileri çareyi "yabancı menşeili" kolej ve okullara yöneldiği, öğrenildi.

Milli Eğitim Yetkilileri, "Paralel Yapı'ya yakın dershaneler dönüşme şartlarını taşımıyorlarsa dönüşemeyecekler. Paralel Yapı'nın dershanesi ya da kurumu olduğunu bilirsek ve bunu kanıtlarsak ki, bunu kanıtlamak da o kadar zor değil o bilgileri değerlendiriyoruz ona göre ruhsatlandırıyoruz." dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber