Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 10 Nisan 2021 - 22:33 Yorum: 0

Paris’te ırkçılık ve aşırı sağ karşıtı protesto

Fransa'nın başkenti Paris'te binlerce kişi sokaklara dökülerek ülkede artan ırkçılık ve aşırı sağ eylemlerini protesto etti.

Paris’te ırkçılık ve aşırı sağ karşıtı protesto

Fransa'nın başkenti Paris'te binlerce kişi sokaklara dökülerek ülkede artan ırkçılık ve aşırı sağ eylemlerini protesto etti.

Fransa'da her geçen gün artan ırkçılık ve aşırı sağ hareketlerine karşı sol eğilimli dernekler ile sosyalist düşüncedeki grupların tepkileri devam ediyor. Ülkenin başkenti Paris'te bugün binlerce kişi sokaklara dökülerek, ülkede artan ırkçılık ve aşırı sağ eylemlerini protesto etti. Birkaç protestocunun meşale yakması nedeniyle tansiyon ara ara yükselse de gösteriler genel olarak barışçıl geçti. Gösteriler, polis tarafından alınan sıkı güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi. Çoğunluğu gençlerden oluşan protestocular, faşizm ve ırkçılığa karşı sloganlar eşliğinde, polis çemberi içerisinde yürüdü.

Aşırı sağ grupların propaganda faaliyetlerine devam edecekleri vurgulandı

Göstericiler tarafından yapılan konuşmada, göçmen karşıtlığıyla bilinen ve ülkedeki aşırı sağın himayesinde olduğu öne sürülen aşırı sağcı grup Kimlikçi Nesil'in (Generation Identitaire), İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda kapatılmasına rağmen benzeri grupların başka isimler altında sokak eylemleri ile propaganda faaliyetlerine devam edeceklerine dair uyarılarda bulunuldu.

"Göçmenler ve Müslümanlara yönelik saldırılar devam edecek"

Irkçı grupların, Zouaves Paris, Irkçı ve kimlik kolektifi, Nemesis veya Action Française gibi çok sayıda farklı isim altında toplandığını hatırlatan protestocular, söz konusu grupların ülkedeki göçmenlere ve Müslümanlara yönelik saldırılarını sürdüreceğini vurguladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber