Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Nisan 2014 - 14:48 Yorum: 0

PAÜ ile Zhejiang Teknoloji Üniversitesi protokol imzaladı

DENİZLİ (AA) - Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile Çin Zhejiang Teknoloji Üniversitesi arasında protokol imzalandığı, güz dönemi karşılıklı öğrenci ve personel değişimlerinin başlayacağı...

PAÜ ile Zhejiang Teknoloji Üniversitesi protokol imzaladı

DENİZLİ (AA) - Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile Çin Zhejiang Teknoloji Üniversitesi arasında protokol imzalandığı, güz dönemi karşılıklı öğrenci ve personel değişimlerinin başlayacağı bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, PAÜ'nün Çin üniversiteleri ile olan işbirliğini geliştirmeye devam ettiği, Çin'n Zhejiang Eyaleti Eğitim ve Yüksek Öğretim üst düzey yetkililerinden oluşan heyetin PAÜ'yü ziyaret ettiği belirtildi.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Çin Zhejiang Teknoloji Üniversitesi arasında protokol imzalandığını, 18 yeni bölümü kapsayan anlaşma ile güz dönemi karşılıklı öğrenci ve personel değişimleri başlayacağını kaydetti.

İmzalanan protokolle PAÜ ile Zhejiang Teknoloji Üniversitesi arasında köprü kurduklarına işaret eden Bağcı, şu bilgileri verdi:

"Çin'in Zhejiang eyaleti, nüfus ve pek çok gösterge açısından Türkiye ile karşılaştırılabilecek seviyede. Şanghay'ın komşusu olan bu eyalet aynı zamanda Çin'in en zengin eyaletlerinden birisi. Zhejiang Teknoloji Üniversitesi yetkilileri ile Mevlana Değişim Programı ve genel işbirliği protokolleri imzaladık. Güz dönemi itibariyle başlayacak karşılıklı öğrenci ve personel değişimlerini daha sonra araştırma ve eğitim alanındaki işbirlikleri takip edecek."

PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Toprak ise, yapılan görüşmelerde işbirliklerinin üniversite dışında Denizli'deki diğer eğitim kurumlarına genişletilmesi ve kardeş ortaokul-lise projelerinin başlatılması hususunun da görüşüldüğünü ve önümüzdeki yıllarda bu konularda da ilerleme olacağını belirtti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber