Zonguldak’ta yıllardır sürdürülen bir dayanışma geleneği, bu yıl da Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi ailelere ulaştı. Üç farklı mahallede belirlenen 200 aileye etin yanı sıra pirinç, yağ ve ekmek de dağıtıldı.Zonguldak’ın Terakki Maha...
Zonguldak’ta yıllardır sürdürülen bir dayanışma geleneği, bu yıl da Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi ailelere ulaştı. Üç farklı mahallede belirlenen 200 aileye etin yanı sıra pirinç, yağ ve ekmek de dağıtıldı.
Zonguldak’ın Terakki Mahallesi Muhtarı Ferit Arslantürk, Kurban Bayramı’nda mahalle halkının dayanışmasını güçlendiren geleneksel yardım organizasyonunun bu yıl 6’ncısını gerçekleştirdiklerini açıkladı. Üç mahallede belirlenen 200 aileye et, pirinç, yağ ve ekmek dağıtıldı.
Yardım organizasyonunun her yıl geleneksel hale geldiğini belirten Muhtar Ferit Aslantürk, "Bu bizim bir geleneksel organizasyonumuz. Bu sene 6’ncısını yapıyoruz. Yine sağ olsun bir esnafımız buzhaneyi bize iki günlüğüne tahsis etti. Dün etlerimizi topladık. Buzhanemizde etlerimizi muhafaza ettik ilk gün. İkinci günde dağıtımına geçtik" dedi.
"Bu sene yalnızca et değil, temel gıda da veriyoruz"
Yardımların sadece Terakki Mahallesi ile sınırlı olmadığını vurgulayan Arslantürk, Bahçelievler ve Çınartepe mahallelerinin de organizasyona dahil edildiğini belirtti. Arslantürk, "Üç mahalleyiz. Terakki Mahallesi, Bahçelievler ve Çınartepe olmak üzere 3 mahalleden belirlediğimiz ilk etapta 200 ailemiz var. 200 ailemizi buraya davet ediyoruz. Onlar zaten yeri mekanı biliyorlar. Telefonla arayıp etlerini veriyorsun" ifadelerini kullandı.
Geçen yıl sadece et dağıtımı yaptıklarını söyleyen Arslantürk, bu yıl kapsamı genişlettiklerini kaydederek, "Geçen sene sadece et vermiştik, bu sene bu ailelerimize 2’şer kilo pirinç, 2’şer kilo yağ ve 4 tane de ekmek veriyoruz. Ortalama hemen hemen 3 kilo civarında et takdim edeceğiz vatandaşa" dedi.
"Evine et girmeyen olmasın"
Bu organizasyonla Kurban Bayramı’nda hiçbir vatandaşın etsiz kalmamasını hedeflediklerini belirten Arslantürk, "Gelmesini beklediğimiz etler de var, gelenler de var. Vatandaşlarımıza amacımız şu, bir nebze de olsa şu mübarek Kurban Bayramı’nda evine et girmeyen olmasın. Et yemeyen vatandaşımız kalmasın, amacımız bu" şeklinde konuştu.
Arslantürk, yardımlarda katkısı olan hayırseverlere de teşekkür ederek, "Buradan bize etlerini gönderen, pirinci almamızda, yağı almamızda, ekmeği almamızda yardımcı olan bütün hayırsever vatandaşlarımıza yine sizin huzurunuzda teşekkür ediyorum" dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Axios, Trump’ın bazı danışmanlarının Netanyahu’nun siyasi geleceği ve işgal yönetiminde kurulabilecek yeni hükümetin Washington’ın bölgesel planlarına etkisi konusunda farklı düşündüğünü yazdı. Trump, 27 Ekim’de yapılması planlanan işgal seçimleri öncesin
ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, seyahat uyarısının güncellendiği ancak uyarı seviyesinde ve risk göstergelerinde değişiklik yapılmadığı belirtildi. Açıklamada, "ABD vatandaşlarına suç, terör, kaçırılma, kara mayınları ve silahl
Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen panelde, çocukların adli süreçlerdeki konumları, ceza sorumlulukları ve çocuk odaklı adalet anlayışının geliştirilmesi ele alındı. Akademisyen, yargı mensuplarını ve hukuk camiasının temsilcileri
24 Ekim 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Kurumlar Arası Geçici Görevlendirme Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile kamu kurumları arasındaki geçici görevlendirmelerde köklü değişiklikler yapıldı. Öne çıkan düz
Ürdün’ün Kerek vilayetinde, Hmood kasabasındaki bir kilisede cuma günü gerçekleştirilen cenaze törenine yönelik silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 9’a çıktı. Hastanelerde tedavi gören yaralılardan birinin daha yaşamını yitirmesiyle bilanço ağ
HÜDA PAR Elazığ 5. Olağan Kongresi’nde konuşan İl Başkanı Metin Suiçer, yeni dönemde de vatandaşların sorunlarını gündeme taşımaya ve çözüm için ilgili kurumlar nezdinde girişimlerde bulunmaya devam edeceklerini ifade etti. Kendilerine duyulan güven dolay
Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Nazif Kocaçoban ve Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Muhammed Macit Sütçü, Umut Kervanı tarafından ihtiyaç sahibi ve yetim ailelere destek amacıyla düzenlenen kermesi ziyaret etti. Kermes alanını gezen Kocaçoban ve Sütçü,
Prof. Dr. Ertekin, "Hayalden Hakikate Melayê Cizîrî'nin Günümüz İnsanına Çağrısı" temasıyla düzenlenen programda, Melayê Cizîrî'nin divanının edebi ve tasavvufi yönlerini, medrese eğitiminin geleceğini ve günümüz insanına verdiği mesajları detaylı bir şek
Axios: Washington, Orta Doğu planı için Netanyahu sonrasını düşünüyor
2026-KPSS Ortaöğretim bugün yapılacak
03Kocaeli'de trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı
04Japonya'da 7 büyüklüğünde deprem
05Meteoroloji'den uyarı: Bazı bölgelerde yağış ve sis bekleniyor
06Siyonist işgal rejiminin saldırıları nedeniyle El Halil'de eğitime ara verildi
07Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, resmi temaslar için ABD’de
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Erzurumspor Fk
Arca Çorum Fk
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor