Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Mayıs 2016 - 16:33 Yorum: 0

Pekar: "Saimbeyli’nin Tüm Eksikliklerini Tamamlayacağız"

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Rahmi Pekar, Saimbeyli'nin tüm eksiklerini tamamlayacaklarını söyledi.

Pekar: 'Saimbeyli’nin Tüm Eksikliklerini Tamamlayacağız'

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Rahmi Pekar, Saimbeyli'nin tüm eksiklerini tamamlayacaklarını söyledi.

Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Durna ve İçme Suyu Daire Başkanı Teoman Yılmaz'la birlikte Saimbeyli'deki 28 mahalle muhtarıyla Saimbeyli Belediyesi Toplantı Salonunda bir araya gelen Genel Müdür Pekar, bugüne kadar gerçekleşen ve önümüzdeki süreç içerisinde yapılacak projelerle ilgili bilgi verdi.

Saimbeyli'de kış mevsiminin ağır geçmesi ve yoğun kar yağışı olması sebebiyle çalışmaların sezonluk yapıldığını belirten ASKİ Genel Müdürü Pekar, bir projenin hazırlanmasının kısa sürede sonuçlanmadığını ve bu sebeple yaz mevsiminde yapılacak işlerin altyapısının kışın hazırlandığını söyledi.

Tüm ilçelerin olduğu gibi Saimbeyli'nin de çok önemli olduğunu dile getiren Pekar, "Göreve geldiğimiz günden beri imkanlarımız dahilinde Saimbeyli için çok güzel işlere imza attık. Gönül ister ki, tüm projeler bir anda gerçekleşsin ancak hem ASKİ'nin hizmet sahasına bağlı olarak hem de projelerin uygulanma aşamaları nedeniyle süre uzuyor. Önceliğimizi içme suyu çalışmalarına verdik ve susuz yer kalmayacak düşüncesiyle yola çıktık. 2015 yılı içerisinde yaklaşık 30 kilometre uzunluğunda içme suyu hattı yapıldı. 2016 itibariyle ihaleye çıkmış olan 130 kilometrelik hattımız da yapılacak. Kısmet olursa bu yaz içerisinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü'nün de destekleri doğrultusunda Saimbeyli'nin tüm eksiklerini tamamlayacağız" dedi.

Anlık çözümler bulmak gibi bir amaçları olmadığını ifade eden Rahmi Pekar, sorunları uzun vadede kalıcı olarak ortadan kaldırmak için çalıştıklarını vurguladı.

"SAİMBEYLİ ARTIK HİZMET GÖRÜYOR"

2014 yılından bu yana ilçelerindeki sorunların çözümü için hummalı bir çalışma yürütüldüğünü vurgulayan Belediye Başkanı M. Şahin Gökçe, yaptıkları yatırımlardan dolayı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar'a Saimbeylililer adına teşekkürlerini sundu. Birçok mahalle için yapılacak olan projelerin ihalesinin yapıldığını söyleyen Başkan Gökçe, Avcıpınarı, Eyüplü ve Yeniköy mahallelerinde de, ASKİ'nin kendi imkanları doğrultusunda içme suyu hizmeti vereceğini belirtti.

Yapılan istişare toplantısının ardından isteklerini de dile getiren muhtarlar, artık hizmet görmeye başladıklarını ve bu durumdan dolayı çok memnun olduklarını ifade ederek önümüzdeki süreçte tüm sorunların ortadan kalkacağına emin olduklarını söyledi. Muhtarların yanından ayrıldıktan sonra ASKİ Saimbeyli Şubesi'ni ziyaret eden Genel Müdür Pekar, personellerden de abonelerle ilgili bilgi aldı.

2014 yılında yürürlüğe giren 6360 Sayılı Yeni Büyükşehir Kanunu ile birlikte Adana'daki tüm ilçelerin hizmet kapsamına girdiği ASKİ, vatandaşların yıllardır süregelen mağduriyetlerini önlemek ve sorunları ortadan kaldırmak amacıyla bütçesinin yüzde 60'ını kırsala ayırıyor.

Pekar: "Saimbeyli’nin Tüm Eksikliklerini Tamamlayacağız"

Pekar: "Saimbeyli’nin Tüm Eksikliklerini Tamamlayacağız"

Pekar: "Saimbeyli’nin Tüm Eksikliklerini Tamamlayacağız"

Pekar: "Saimbeyli’nin Tüm Eksikliklerini Tamamlayacağız"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber