Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 03 Mart 2015 - 12:43 Yorum: 0

PKK'ya silah bırakma çağrısı

DTK, PKK'ya silah bırakma çağrısının yapıldığı Dolmabahçe'deki görüşmeyi çözüm süreci açısından önemli bir gelişme olarak değerlendirdi

PKK'ya silah bırakma çağrısı

DİYARBAKIR (AA) - Demokratik Toplum Kongresi (DTK), PKK'ya silah bırakma çağrısının yapıldığı Dolmabahçe'deki görüşmeyi çözüm süreci açısından olumlu karşıladı.

DTK Eş Başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak tarafından yapılan yazılı açıklamada, sorunun hassas ve kırılgan niteliğinin, sürecin provokasyonlara açık hale gelmesine de zemin oluşturabileceği vurgulandı.

Yapılan iyi niyet beyanlarının son derece önemli olduğu kaydedilen açıklamada, DTK olarak, çalışmalara her türlü katkı ve desteği en üst düzeyde sunacakları belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İmralı heyeti ile devlet hükümet yetkililerinin Dolmabahçe Sarayı'nda yaptıkları görüşme ve sayın Öcalan'ın çözüme ilişkin 10 madde biçiminde sunduğu taslak metinle yeni bir fırsat yaratılarak, çözüm süreci de son derece kritik ve önemli bir aşamaya evriltildi. Bir kez daha belirtmek istiyoruz ki, sürecin başarı ile tamamlanması için DTK olarak üzerimize düşen bütün görev ve sorumlulukları en üst düzeyde yerine getireceğiz. Tüm halklarımızı, ilerici, demokrat kamuoyunu ve kurumları sürecin sağlıklı yürümesi için duyarlı olmaya ve açıklanan 10 maddelik taslak metne sahip çıkmaya çağırıyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber