Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 05 Mart 2015 - 17:08 Yorum: 0

Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Cieniuch, Mersin'de

Cieniuch: "Biliyorsunuz bir buçuk yıl önce 600 yıllık Polonya-Türkiye iş birliğini kutladık. 600 yıldır biz Türkiye ile iyi ilişkiler içerisindeyiz"

Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Cieniuch, Mersin'de

MERSİN (AA) - Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Mieczyslaw Cieniuch, Polanya ile Türkiye'nin 600 yıldır iş birliği içerisinde olduğunu belirtti.

Cieniuch, Mersin 10. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'na katılmak için geldiği Mersin'de, Vali Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti. 

Cieniuch, Mersin'e ilk kez geldiğini ve kenti çok beğendiğini söyledi.

Bir buçuk yıldır Türkiye'de olduğunu belirten Cieniuch, "Biliyorsunuz bir buçuk yıl önce 600 yıllık Polonya-Türkiye iş birliğini kutladık. 600 yıldır biz Türkiye ile iyi ilişkiler içerisindeyiz. Şimdiye kadar çok sayıda elçimiz Türkiye'ye geldi. Bu ilişkilerimizi daha da geliştirerek devam ettirmek istiyoruz" dedi.

 Vali Çakacak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu tür ziyaretlerin ticari ilişkilerin gelişmesine vesile olacağını belirtti.

Mersin'in son derece önemli bir limana sahip, sanayi ve tarım şehri olduğunu kaydeden Çakacak, "Mersin Türkiye'nin son derece önemli bir tarım kenti. Gerek fuarlar olsun gerek iş adamlarının, kurumların karşılıklı ziyaretleri iş birliğinin gelişmesine de vesile olacağı inancındayız. Türkiye'nin Polonya ile olan 600 yıllık iş birliği, iki ülke var oldukça devam edecektir" diye konuştu.

Ziyaret sonunda Cieniuch, Vali Çakacak'a 600 yıllık ilişkileri anlatan bir kitap hediye ederken, Çakacak da Cieniuch'a vazo takdim etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber