Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 22 Mart 2018 - 11:13 Yorum: 0

Pursaklar Belediyesi, Down Sendromu Günü Özel Programı düzenledi

Pursaklar Belediyesi tarafından Abdurrahim Karakoç Kültür Merkezi'nde düzenlenen Down Sendromu Günü Özel Programında vatandaşlar down sendromu konusunda...

Pursaklar Belediyesi, Down Sendromu Günü Özel Programı düzenledi

Pursaklar Belediyesi, Down Sendromu Günü Özel Programı düzenledi.

Pursaklar Belediyesi tarafından Abdurrahim Karakoç Kültür Merkezi'nde düzenlenen Down Sendromu Günü Özel Programında vatandaşlar down sendromu konusunda bilgilendirildi.

Programda down sendromu konusunda halkı bilgilendiren yaşam koçu Selma Nacar, "Down sendromunda iki adet olması gereken 21. kromozom üç adet oluyor. Bunun sonucunda da toplam kromozom sayısı 46'dan 47'ye çıkıyor. Down sendromu bir hastalık değil genetik bir farklılıktır" dedi.

Dünya üzerinde 6 milyon, Türkiye'de ise 70 bin civarında down sendromlu vatandaş olduğunun tahmin edildiğini söyleyen Nacar, "Down sendromlulara uygun eğitimler verilerek down sendromluları hayata kazandırmak mümkün. Bu eğitimlerde 0-2 yaşın önemiyse büyük. Down sendromlu raporu bulunan down bebekler, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Özel Rehabilitasyon Merkezleri'nde ücretsiz eğitimlere katılabiliyor. Down sendromlu bebekler diğer bebekler gibi beslenme, temizlenme, sevilme ihtiyacı duyar, acıkınca ya da sıkılınca ağlayabilir, kızabilir, küsebilir, gülebilir, geceleri anne babasını uyutmayabilir. Down sendromlu gençler de yine yaşıtı gençler gibi cinsel kimlikleri olan, ergenlik dönemini yaşayabilen, aşık olabilen, kalp kırgınlıklarıyla karşılaşabilen, kardeşleriyle kavga edebilen, yüksek ses müzik dinleyip, dans edebilen gençler. Onlar da, aynı diğer gençler gibi bütün duygulara sahipler. Ve diğer insanlardan yalnızca anlayış bekliyorlar. Farklılıklarının normal olduğunu anlamamızı ve bunu kabul etmemizi istiyorlar. Down sendromunu iyileştirecek veya yok edecek bir tıbbi tedavi bulunmuyor. Tek yol eğitim. Sosyalleşme, bu eğitimin vazgeçilmez bir parçası. Bu yüzden, down sendromlu bireylerin sosyal hayatta tüm insanlarla beraber, ayrıştırılmadan yaşamaları gerekiyor. Pursaklar Belediyesinin açmış olduğu Down Sendromu Nezaket Eğitim Merkezi çok önemli. Sayın Başkana duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber