Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:25 Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlar...08:15 Savcı Özbek’ten lise öğrencilerine başarı tavsiyeleri08:12 Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “MAHZEN-32” operasyonlarında elebaşılığını...08:10 Yurtlar arası futbol turnuvası Denizli’de başlıyım07:09 Çanakkale Boğazı’nda makine dairesinde yangın çıkan gemi Karanlık Liman’a d...06:34 Trump’a yönelik “sus payı” davasında eski dergi yöneticisi Pecker tanık ola...06:31 Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı06:10 Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek04:10 Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi03:32 Bafra’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı03:26 Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu02:23 Aksaray’da araç camlarındaki filmler bir bir söküldü01:51 Uyuşturucuyla yakalanan alkollü sürücü polise direndi01:25 Ankara’da 4 milyon TL değerinde sahte gıda ele geçirildi01:20 Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu00:52 Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" sergisi Kültür Bakanlığı desteğiyle aç...00:46 Bayburt’ta 4 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı00:40 Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor00:30 Rize’de 3 araçlı zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı00:24 Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı
Türkiye 27 Haziran 2016 - 10:38 Yorum: 0

Ramazan’da Marmara Bölgesi Çikolatayı, Doğu Şekerlemeyi Tercih Ediyor

Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu (ŞTG) Başkanı Hidayet Kadiroğlu, Ramazan Bayramı'nda, Marmara Bölgesi'nde çikolata, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ise...

Ramazan’da Marmara Bölgesi Çikolatayı, Doğu Şekerlemeyi Tercih Ediyor

Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu (ŞTG) Başkanı Hidayet Kadiroğlu, Ramazan Bayramı'nda, Marmara Bölgesi'nde çikolata, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ise şekerleme ürünlerinin satışlarının arttığını söyledi.

Şeker ve çikolatada hediyelik ürünlerin yüzde 90'nın bayramlarda tüketildiğini vurgulayan Kadiroğlu, sektörün adeta bayram yaptığını söyledi. Türkiye'nin her bölgesinde satışların arttığını belirten Kadiroğlu, "En fazla artış Marmara Bölgesi'nde yaşanıyor. Marmara Bölgesi'nde çikolata satışları artarken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ise şekerlemeler daha iyi ciro yapıyor" dedi.

KİŞİ BAŞINA TÜKETİM 2.5 KG

Hidayet Kadiroğlu, Türkiye'de kişi başına düşen yıllık çikolata ve şeker tüketiminin dünyaya ortalamasının çok gerisinde olduğunu kaydetti. Türkiye genelinde kişi başı şekerleme tüketimi 2,5 kilogram seviyesinde olduğunun altını çizen Kadiroğlu, "ABD'de ise kişi başına tüketim 6 katı daha fazla. Bu da daha gidilecek yolun olduğunu gösteriyor" dedi. Bayramların, dünyadaki kişi başı şeker ve çikolata tüketimine en çok yaklaştığımız zamanlar olduğunu vurgulayan Kadiroğlu, tüketicilerin, ürünlerin üretim izinlerine, üretim tarihi ve son tüketim tarihlerine çok dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

SICAĞA DAYANAKLI ÜRÜNLER DAHA ÇOK TERCİH EDİLİYOR

Mevsime, genel moda trendlerine ve konjonktüre göre tüketim tercihlerinin değiştiğini aktaran Kadiroğu, "Tüketici internetten güven duyduğu markaları ve lezzetini-ölçüsünü bildiği ürünleri de sipariş verebiliyor. Bayramların yaz aylarına gelmesiyle sıcakta erimeyen, şekli bozulmayan şeker ürünlerine yöneliş oldu. Şekerle kombine edilen çikolata ürünleri de erimeye dayanaklı olduğu için tercih ediliyor. Bu yıl bayram tatilinin çok uzun olması bizde bir değişken olabilir. İnsanlar hediyeleriyle bayram ziyaretleri yerine sahillere uzun tatile giderse sektörün beklentisi gerçekleşmeyebilir. Çünkü hediyelik satışları sektöre bayramı yaşatan satışlar" diye konuştu.

TÜRKİYE DÜNYADA 18. SIRADA

Sektörün her yıl ortalama yüzde 10 büyüdüğüne dikkat çeken Kadiroğlu, "Dünya şekerleme ihracat liginde Türkiye 18. sırada. 2016 yılı sonu ihracat hedefimiz 2.5 milyar dolar. 200 ülkeye ihracat gerçekleştiren Türk şekerleme sektörü, son yıllarda yapmış olduğu teknolojik yatırımlar ve inovatif ürünler sayesinde her geçen yıl adından daha fazla söz ettiriyor. 2023 senesinde 10 milyar dolar şekerleme ihracatı hedefine doğru emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber