Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Yerel 05 Eylül 2019 - 15:08 Yorum: 0

Rektör Bilgiç: "OMÜ’de teknolojik ve inovatif ekosistem gittikçe güçleniyor"

SAMSUN (İHA) – Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, OMÜ'nün teknolojik ve inovatif ekosisteminin gittikçe güçlendiğini...

Rektör Bilgiç: 'OMÜ’de teknolojik ve inovatif ekosistem gittikçe güçleniyor'

SAMSUN (İHA) – Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, OMÜ'nün teknolojik ve inovatif ekosisteminin gittikçe güçlendiğini ve bu kültürün yansımaları olacağı yeni fikir ve girişimlerle rekabet gücünü arttırmayı amaçladıklarını söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Bilgiç'in eşliğinde üniversitenin inovasyon (yenilikçilik), girişimcilik ve teknoloji konusunda ilham ve başlangıç merkezlerinden olan Samsun Teknopark'ı ziyaret etti. Teknopark ziyareti öncesi Rektör Bilgiç, Başkan Demir'i rektörlük makamında ağırladı. Kurumlar arası iş birliğinin, iletişim ve dinamizmin öneminin farkında olduklarını belirten Rektör Bilgiç ve Başkan Demir, yeni dönemde üniversite ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki muhtemel iş birlikleri ve geleceğe dönük çalışmaları da değerlendirdi. Rektörlükteki ziyaretin ardından Başkan Demir, kendisine eşlik eden Rektör Bilgiç ve beraberindekilerle Samsun Teknopark'a geçti. Samsun Teknopark'ta Başkan Demir, Rektör Bilgiç ve diğer yetkilileri Teknopark Genel Müdürü Dr. Buğra Çolak ve çalışanlar karşıladı. Ziyarete ayrıca Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Kasapoğlu da katıldı. Verilen yemekte ise Teknopark ekibi ve yeni nesil teknoloji ve inovasyona dair faaliyetler yürüten akademisyen ve araştırmacılarla tek tek tanışan Başkan Demir, Teknopark'ın inovasyon kültürünün kökleşmesi ve yeşermesi için üniversite ve şehir adına hayati ve değerli bir misyon üstlendiğini söyledi.

İnovasyon kültürünün gelişip serpilmesiyle ilgili bilgi paylaşımı

Yemek sonrasında ise heyet, yenilikçi fikirlerin ortaya çıkıp olgunlaştığı Teknopark Kuluçka Merkezi'nde Genel Müdür Dr. Buğra Çolak'ın Teknopark'ın şimdiye kadarki katettiği mesafe, yürütülen proje ve faaliyetler, geleceğe ilişkin yol haritası, kurumsal ve akademik iş birlikleri vb. konuları içeren sunumunu takip etti. İnteraktif bir şekilde yapılan sunumda akademisyen ve araştırmacıların teknoloji ve inovasyon hakkındaki girişim, paydaşlık ve taleplerine kulak veren Başkan Demir, Samsun'u geleceğe taşıyacak projeler ve yatırımlarla ilgili düşüncelerini Teknopark ekibiyle paylaştı. OMÜ'nün inovasyon odaklı kurumsal kapasitesinin Samsun Teknopark ile daha da büyüdüğüne işaret eden Başkan Demir, Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin ve bölgenin kalkınmasına hizmet edecek inovatif fikirler, gelişmeler ve girişimlerin takipçisi olduklarını kaydetti. Teknopark'ta gerçekleşen bilgi ve fikir paylaşımında Samsun'un aynı zamanda toplayıcı ve dağıtıcı işleviyle dikkat çektiğini vurgulayan Başkan Demir, kentin bu potansiyelinin daha da öne çıkartılması yönünde yapılacak hamleleri katılımcılara aktardı.

"Teknopark yenilikçi fikir ve gelişmelerin hızlıca test edildiği önemli bir üs"

Rektör Bilgiç, OMÜ'nün teknolojik ve inovatif ekosisteminin gittikçe güçlendiğine işaret ederek, bu kültürün yansımaları olacağını yeni fikir ve girişimlerle rekabet gücünü arttırmayı amaçladıklarını dile getirdi. Üniversitenin yenilikçilik potansiyelinin çeşitliliğini ve zenginliğini büyütmek için yeni fırsatların, yenilikçi yaklaşımların, çözümlerin ve ortaklıkların peşinde olduklarını aktaran Rektör Bilgiç, heyecan verici bu sürecin önemli bir aktörü olmak istediklerinin altını çizdi. Samsun Teknopark'ın yenilikçi fikir ve gelişmelerin hızlıca test edildiği önemli bir üs olduğuna dikkat çeken Rektör Bilgiç, girişimcilik ve inovasyon ekosistemine değer katmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Ziyaret sonunda Başkan Demir ve Rektör Bilgiç, Teknopark ekibiyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Programlara ayrıca Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Faruk Tan, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ve Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Süleyman Demirtaş katıldı.

Rektör Bilgiç: "OMÜ’de teknolojik ve inovatif ekosistem gittikçe güçleniyor"

Rektör Bilgiç: "OMÜ’de teknolojik ve inovatif ekosistem gittikçe güçleniyor"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber