Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Aralık 2014 - 15:08 Yorum: 0

Rhodiapolis Tiyatrosu ve stoası restore edilecek

Kumluca Belediye Başkanı Çetinkaya:

Rhodiapolis Tiyatrosu ve stoası restore edilecek

ANTALYA (AA) – Kumluca Belediyesi tarafından Rhodiapolis Antik Kenti Tiyatrosu ve stoası (sütunlu galeri) restore edilecek.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, belediye ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan proje kapsamında, Rhodiapolis Antik Kenti Tiyatrosu ve stoasının restorasyonu için 26 Aralık 2014 tarihinde Kumluca Belediyesinde ihale yapılacağını bildirdi.

2006 yılında başlayan kazı çalışmaları ile bugüne kadar büyük bölümü gün yüzüne çıkan Rhodiapolis Antik Kenti'nde ilk restorasyon işi ihalesinin yapılacağını belirten Çetinkaya, şu bilgileri verdi:

"Rhodiapolis Antik Kenti Tiyatrosu için heyecanla beklediğimiz ihale gününe yaklaşıyoruz. İhale sonucu yer tesliminden itibaren 400 günde çalışmalar tamamlanmış olacak. Böylece Kumluca'nın tarihe açılan kapısı olarak gördüğümüz Rhodiapolis Antik Kenti'nin tarihi değeri, turizme sağlayacağı katkısı bir kat daha artacaktır. Rhodiapolis Tiyatrosu ve stoasının restorasyonu için yapılacak ihale, bugüne kadar Rhodiapolis' yapılacak en büyük katkı olacaktır."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber