Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 10 Kasım 2014 - 11:48 Yorum: 0

Ruhlarınız şad olsun!..

Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 76. yılında bu gün tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de anıldı

Ruhlarınız şad olsun!..

MALATYA - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında Malatya'da törenle anıldı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Vali Süleyman Kamçı, Anıt Şeref Defteri'ni imzaladı. Deftere yazdıklarını okuyan Kamçı, "Ebediyete göç edişinizin 76. yılında milletin gönlünde, tarihin silinmez hafızasında büyük izler bırakan zatıalinize minnetlerimizi sunmak ve hüznümüzü kalbimize gömerek aziz hatıranızı yad etmek üzere manevi huzurlarınızdayız. Temelini atmış olduğunuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni payidar kılmak için azminizi, cesaretinizi ve kararlılığınızı milletçe örnek alacağımızdan şüpheniz olmasın" ifadelerini kullandı.

Kamçı, deftere, "Deniz mavisi gözleriniz ebedi uykusunda olsa bile, çok sevdiğiniz Türk milleti, vatan ufuklarını sizin dosta güven, düşmana korku veren keskin bakışlarınızla gözleme kararlılığından asla vazgeçmeyecektir. Bu vesileyle, başta zatıaliniz olmak üzere kahraman silah arkadaşlarınıza, aziz şehitlerimize ve ebediyete intikal eden şanlı gazilerimize rahmet diliyor, şükranlarımızı arz ediyorum" ifadelerini yazdı.

Törene, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, protokol üyeleri, sivil toplum kuruşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.  

Kamçı ve beraberindekiler, törenin ardından Atatürk Evi'ni ziyaret etti.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber