Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 15 Nisan 2021 - 13:56 Yorum: 0

Sağlık Çalışanlarına Yapılan Bu Ayrımcılığı Kabul Edemeyiz

Covıd-19 salgın hastalığının Türkiye genelinde yeniden artmaya başlaması üzerine Cumhurbaşkanlığı’nca “Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler” kapsamında esnek ve idari izin uygulamasına geçildi.

Sağlık Çalışanlarına Yapılan Bu Ayrımcılığı Kabul Edemeyiz

Covıd-19 salgın hastalığının Türkiye genelinde yeniden artmaya başlaması üzerine Cumhurbaşkanlığı’nca “Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler” kapsamında esnek ve idari izin uygulamasına geçildi. Sağlık Bakanlığı da Resmi Gazete’de yayınlanan tedbirler çerçevesinde sağlık çalışanlarına yönelik yapılan düzenlemeyi  81 İl Valiliğine Genelge ile bildirdi. 

 Sağlık Bakanlığı’nca yayınlanan Genelge de bir takım kısıtlamaların getirilmiş olmasının sağlık çalışanları tarafından yadırgandığına dikkat çeken Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Covıd-19 salgın hastalığının ülkemizde görülmeye başlandığı 11 Mart 2020 tarihinden itibaren sağlık teşkilatlarında çalışan tüm personelin sağlık hizmetinin kesintiye uğramadan, etkin ve verimli bir şekilde sürdürülmesinde ve salgınla mücadele de canları pahasına çalıştığını belirterek, sosyal yaşantılarından feragat eden, çoluk çocuğuna hasret kalma pahasına evine gitmeyerek görev yapan sağlık çalışanlarına bu kadar yüklenmenin vicdanları sızlattığını belirterek şunları söyledi: 

“Kadrosu ve unvanı ne olursa olsun, salgınla mücadele kapsamında getirilen esnek ve idari izin uygulamasında sağlık çalışanlarının da insan olduğu unutulmuş, adeta makine gözüyle bakılan sağlık çalışanlarının ailesi, bedeni ve ruhi durumları dikkate alınmamıştır! 

Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatlarında çalışıp süt izni kullanmakta olan personel idari izin kapsamında değerlendirilmemiş, kronik hastalığı, 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlar, personelin istifa talepleri, ihtiyaç olması halinde zorunlu olarak iller arası geçici görevlendirme gibi konular idari izin kapsamı dışında tutularak sağlık çalışanlarını hüsrana uğratan bir planlama yapılmıştır.

Sağlık çalışanlarının beklentilerine hiçbir şekilde cevap verilmemiştir: Covıd-19 salgın hastalığını meslek hastalığı saymayan, döner sermayeyi emekliliğe yansıtmayan, 3600 ek göstergeyi vermeyen, yıpranma payında adaletsizlik yapan, şiddete caydırıcı ve ağır müeyyideler getirmeyen, sağlık çalışanlarının mesleki sorunlarına kayıtsız kalan, sağlık çalışanlarının mesai, maaş ve yan ödemelerini günün şartlarına göre düzenlemeyen, Avrupa standartlarının altında çalışan sağlık çalışanlarına adeta dinlenme ve aile sağlığını çok gören bir anlayışla karşı karşıyayız. Sağlık çalışanlarının ailece cezalandırıldığı bir anlayışı kabul etmiyoruz. Moral ve motivasyonu bozulmuş, mesleki ve ekonomik sorunları çözülememiş olan sağlık çalışanlarının verimli çalışması beklenemez! Kamu da sağlık çalışanlarına yönelik ayrımcı ve ötekileştirici yaklaşımın kuruma olan aidiyet duygusunu zedelediğini ve güven duygusunu yok ettiğini yetkililerin bilmesi gerekiyor.  Sağlık çalışanlarının esnek ve idari izin kapsamında değerlendirilmesi zorunludur. Bu planlamanın gözden geçirilmesini talep ediyoruz.”

 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber