Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 23 Nisan 2020 - 12:53 Yorum: 0

Sahil Güvenlik, adada mahsur kalan 9 Afgan’ı kurtardı

Kaş Sahil Güvenlik Komutanlığı, Meis Adası'nın karşısında bulunan Türkiye'ye ait Başak ve Kara Ada'da yardım talebinde bulunan 9 Afganistan uyruklu...

Sahil Güvenlik, adada mahsur kalan 9 Afgan’ı kurtardı

Kaş Sahil Güvenlik Komutanlığı, Meis Adası'nın karşısında bulunan Türkiye'ye ait Başak ve Kara Ada'da yardım talebinde bulunan 9 Afganistan uyruklu düzensiz göçmeni kurtararak Kaş'a getirdi.

Olay, bu sabah saat 5'te meydana geldi. Kaş Sahil Güvenlik Komutanlığına gelen ihbar doğrultusunda, Yunanistan'a ait Meis Adası'nın karşısında bulunan Türkiye'ye ait Başak ve Kara Ada'da yardım talebinde bulunan şahıslar olduğu tespit edildi. Kaş Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli tarafından adalara intikal edilerek 8 erkek 1 kadın olmak üzere toplam 9 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen kurtarılarak gerekli işlemleri için Kaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Grup Amirliğine teslim edildi.

Şahıslar ile yapılan görüşmede yurt içine illegal yollarla giriş yaptıklarını yine illegal yollarla yurt dışına çıkış yapmak için Yunanistan'a ait Meis Adası'na kaçmaya çalıştıkları öğrenildi. Meis Adası'na en yakın Türkiye'ye ait adalara binmiş oldukları şişme bot ile gece geç saatlerinde geçtiklerini belirten şahıslar, şişme botlarının burada yırtılması nedeniyle yardım talebinde bulunduklarını ifade etti.

Sahil Güvenlik, adada mahsur kalan 9 Afgan’ı kurtardı

Sahil Güvenlik, adada mahsur kalan 9 Afgan’ı kurtardı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber