Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mayıs 2016 - 12:23 Yorum: 0

Sahipsiz Hayvanlara Alman Koruması

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Alman Pro Animale Derneği 414 hayvanı sahiplendi.

Sahipsiz Hayvanlara Alman Koruması

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Alman Pro Animale Derneği 414 hayvanı sahiplendi. İlçenin Tahtacı mahallesindeki, barınakta köpekten deveye kadar 414 hayvana bakılırken, barınak sayesinde 7 kişide iş sahibi oldu.

İlçeye 11 kilometre uzaklıktaki Tahtacı mahallesinde 6 yıl önce köpek barınağı diye kurulan tesiste, köpeklerin yanı sıra, at, eşek, katır, deve, koyun ve keçiler bulunuyor. Geniş bir alanda kurulan barınakta hayvanlara bakılırken, yaralı ve hasta olanlar da tedavi ediliyor. Barınağın sorumlusu Nilgün Varoş, ölene kadar bakmak için hayvanlara söz verdiklerini anlatırken, çalışanlar da evlerine ekmek götürmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlattı. Barınakta 243 köpek, 73 eşek, 11 at, 3 katır, 5 deve, 50 koyun ve 29 keçi bulunuyor.

Hayvanlara söz verdiklerini anlatan barınak sorumlusu Nilgün Varoş, "Burası Pro Animale derneğinin köpek barınağı diye geçiyor. Ama köpeklerin dışında da eşeklerimiz var. Atlarımız var. Develerimiz var. Koyunlarımız keçilerimiz var. Bu hayvanlar sokağa atıldığı için biz burada sahip çıkıyoruz. Burada barındırıyoruz. Hayatlarının sonuna kadar burada yaşatmaya söz veriyoruz. Bu barınağımız 2010 senesinde kuruldu. Önce 40 tane köpekle başladık. Tabi ki sokakta trafik kazası oluyor. Hastası oluyor. Onları bırakamadığımız için şu anda 243 tane köpeğimiz var. Barınağımızda 73 tane eşeğimiz var. 10 tane sağlıklı atımız var. 3 tane özürlü atımız var. 3 tane katırımız var. 5 tane de devemiz var." dedi. Barınak çalışanlarından Kadir Aldemir'de, "18 yıldan beri Pro Animale'de görev yapmaktayım. Hayvanlarla çalışıyoruz. Severek yapıyoruz işimizi. Hayvanlara bakıyoruz. Elimizden geldiği kadar iyi bakmaya çalışıyoruz. İşimizi severek yapıyoruz. Memnunuz işimizden. Hayvanları seviyoruz" dedi. Halime Aldemir ise, "13 yıldır burada çalışıyorum. Hayvanları seviyorum. Tabi ki evimize ekmek götürüyoruz. Bunlar bize muhtaç. Biz de bunlara bakıyoruz" dedi.

Sahipsiz Hayvanlara Alman Koruması

Sahipsiz Hayvanlara Alman Koruması

Sahipsiz Hayvanlara Alman Koruması

Sahipsiz Hayvanlara Alman Koruması

Sahipsiz Hayvanlara Alman Koruması

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber