Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:09 Çanakkale Boğazı’nda makine dairesinde yangın çıkan gemi Karanlık Liman’a d...06:34 Trump’a yönelik “sus payı” davasında eski dergi yöneticisi Pecker tanık ola...06:31 Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı06:10 Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek04:10 Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi03:32 Bafra’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı03:26 Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu02:23 Aksaray’da araç camlarındaki filmler bir bir söküldü01:51 Uyuşturucuyla yakalanan alkollü sürücü polise direndi01:25 Ankara’da 4 milyon TL değerinde sahte gıda ele geçirildi01:20 Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu00:52 Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" sergisi Kültür Bakanlığı desteğiyle aç...00:46 Bayburt’ta 4 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı00:40 Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor00:30 Rize’de 3 araçlı zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı00:24 Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı00:24 Bakan Işıkhan Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı...00:17 Minik adımlar polis ile beraber teknolojinin peşinde00:11 “Huzur İçin Erzincan” projesi kapsamında bilgilendirme faaliyetleri devam e...00:11 Kayıp 9 büyükbaş hayvanı jandarma ekipleri bulup sahibine teslim etti
Eğitim 09 Nisan 2020 - 14:08 Yorum: 0

Salgın meslek tercihlerine de etki etti, 10 öğrenciden 6’sı tercihini değiştirdi

Korona virüs salgınının öğrencilerin meslek seçimini etkilediğini belirten Gökkuşağı Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Gayretli, "10 öğrenciden...

Salgın meslek tercihlerine de etki etti, 10 öğrenciden 6’sı tercihini değiştirdi

Korona virüs salgınının öğrencilerin meslek seçimini etkilediğini belirten Gökkuşağı Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Gayretli, "10 öğrenciden 6'sı tercihini değiştirdi. Öğrenciler daha çok sağlıkla ilgili ya da uzaktan da çalışabilecekleri meslekleri tercih etmeye başladı" dedi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Lise Geçiş Sınavı (LGS) konuları belli oldu. 12'nci sınıfların YKS tarihi değişerek 25–26 Temmuz'a ertelenirken, YKS'de öğrenciler 9, 10 ve 11'inci sınıf müfredatlarına ek olarak 12'nci sınıf öğretim programlarının sadece birinci döneminden sorumlu olacak. 8'inci sınıflar için 7 Haziran olan sınav tarihi değişmese de sınavın kapsamı 1'inci dönem MEB müfredatı olacak şekilde yeniden yapılandırıldı.

8'inci ve 12'nci sınıf öğrencilerinin sınavlara konular dâhilinde hazırlandığını ifade eden Gökkuşağı Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Gayretli, "Üniversite tercihlerinde korona virüs salgını da etkili olacak. Öğrenciler meslek tercihlerini değiştiriyor" diye konuştu.

"Uzaktan çalışacakları meslekleri tercih ediyorlar"

Her 10 öğrenciden 6'sının meslek tercihlerini değiştirdiğini belirten Gayretli, "Korona virüs salgını tercihlerde büyük rol oynuyor. Öğrenciler daha çok sağlıkla ilgili ya da uzaktan da çalışabilecekleri meslekleri tercih etmeye başladı. Sağlıkla ilgili tüm branşların yanında, web tasarımcılığı, mobil uygulama geliştiriciliği, robot ve genetik mühendisliği, yapay zekâ uzmanlığı da en popüler mesleklerden olacak gibi gözüküyor" dedi.

"Farklılık gördük"

Online deneme sınavları ile öğrencileri sınavlara hazırladıklarını ifade eden Gayretli, "Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlarımız da üniversite ve meslek tercihlerinde öğrencilerin yanında. Bu süreçte danışmanlarımızın yaptığı görüşmeler sonrası öğrencilerin yapmayı planladığı tercihlerde farklılık olduğunu gördük. Korona virüs salgını meslek tercihine kadar etki etti" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber