Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mayıs 2016 - 13:13 Yorum: 0

Salihli, Uluslararası Dionysos Tiyatro Şenliği’ne Hazırlanıyor

Manisa'nın Salihli ilçesinde 1-7 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Uluslararası 1. Dionysos Tiyatro Şenliği için hazırlıklar devam ediyor.

Salihli, Uluslararası Dionysos Tiyatro Şenliği’ne Hazırlanıyor

Manisa'nın Salihli ilçesinde 1-7 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Uluslararası 1. Dionysos Tiyatro Şenliği için hazırlıklar devam ediyor.

Gazetecilere açıklama yapan şenlik koordinatörü Yardımcı Doçent Doktor Rasim Aşın, şenliğe, Azerbaycan, Nahçıvan, Gürcistan, Dağıstan, İran, Rusya, Almanya, Hollanda başta olmak üzere Türkiye'den den 150'den fazla tiyatro sanatçısının katılacağını söyledi. 1 hafta sürecek olan şenlik kapsamında 4 profesyonel tiyatro oyunu ile oyunculuk, yazarlık, yönetmenlik, yaratıcı drama, clown, doğaçlama ve pantomim alanlarında faaliyetler yapılacağını belirten Aşın, şöyle konuştu: "1 hafta sürecek olan şenlikler kapsamında Salihli Belediyesi Zafer Keskiner Tiyatro Salonu'nda konferans, atölye ve oyunlar sahnelenecek. Ayrıca Lidya Uygarlığı'nın başkenti Sardes'te, Türkiye'nin yedi bölgesinden gelen tiyatro eğitimi alan gençler, eğitim atölyelerinde dersler alacak ve çadır kamplarında konaklayacaklar. Şenlikler kapsamında 7 farklı alanda Salihli'deki tiyatro çalışmalarına katkıda bulunan usta tiyatro ve kültür- sanat adamlarımıza Dionysos Tiyatro ödülleri verilecek. Bölgemiz açısından da bir ilk olma özelliği taşıyan 1. Dionysos Tiyatro Şenliği ile gerek Salihli ekonomisine, gerekse Sardes'in tanıtımına önemli katkılar sağlanacağını düşünüyoruz"

Aşın, son olarak "Türkiye'nin 7 bölgesinde tiyatro yapan 19-30 yaş arası gençleri, Amatör tiyatro sanatçılarını, belediye Şehir tiyatrolarında, belediye konservatuarlarında ön eğitim alanları, tiyatro kurs öğrencileri, Gsf - konservatuar tiyatro bölüm mezunları, tiyatro sanatçısı adayı herkesi ve özellikle Salihlili gençleri 1. Dionysos Tiyatro Şenliği'ne davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber