Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 18 Aralık 2017 - 14:03 Yorum: 0

Samsun’da ByLock’tan hakime 6 yıl 3 ay hapis

Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında örgütün gizli haberleşme ağı olan ByLock kullandığı...

Samsun’da ByLock’tan hakime 6 yıl 3 ay hapis

Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında örgütün gizli haberleşme ağı olan ByLock kullandığı tespit edilen ve tutuklanan bir hakim yargılandığı mahkeme tarafından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılırken, tutuksuz yargılanan eşi ise beraat etti.

Samsun'da FETÖ/ PDY soruşturması kapsamında Samsun Ticaret Mahkemesi hakimi iken eşi ile birlikte meslekten ihraç edilen Turan Açıkmeşe ile Samsun İcra Mahkemesi Hakimi eşi Fatma Açıkmeşe'nin yargılanmaları sona erdi. 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, örgütün gizli haberleşme ağı olan ByLock kullandığı tespit edilen Turan Açıkmeşe hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Beraatime ve tahliyeme karar verilmesini istiyorum" dedi.

Tutuksuz yargılanan Fatma Açıkmeşe ise, "Örgüt sempatizanı olarak suçlamaları kabul etmiyorum. Beratime karar verilmesini istiyorum" diye konuştu.

Mahkeme, Turan Açıkmeşe'yi "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırarak tutukluluk süresini göz önünde bulundurup tahliyesine karar verdi. Fatma Açıkmeşe ise delil yetersizliğinden beraat etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber