Samsun’da kadınlar şiddete ‘dur’ demek için yürüdü

SAMSUN (İHA) – Samsun'da "25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" nedeniyle düzenlenen yürüyüşte çocuk istismarı ve kadın cinayetleri düdük çalınarak protesto edildi.
Samsun'da çocuk istismarı ve kadın cinayetlerine tepki göstermek amacıyla yürüyüş düzenlendi. Yaklaşık 50 kadın ıslık ve düdük çalarak bu tür olayların bir daha yaşanmamasını istedi. Yürüyüşte cinayete kurban giden kadınlar isimleri okunarak anıldı.
İstiklal Caddesi üzerinde yapılan yürüyüş sonunda basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, dünya genelinde her gün yüzlerce kadının, fiziksel ya da cinsel şiddete maruz kalarak öldürüldüğü belirtildi. Kadın cinayetlerinin önlenmesi, katillerin ise hak ettiği cezayı alması gerektiğine vurgu yapıldı.
Yürüyüşe çevredeki vatandaşlardan da destek verildi. Eylem açıklama sonrası olaysız son buldu.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.




Çam kozalaklarını sanat eserine dönüştürüyor
Malatya Doğa Ve hayvanlar için el ele Derneği, ile Malatya doğa koruma m
Yeşilçam'ın yakışıklı jönü, şimdi böyle yaşıyor
Hatalı basım 50 TL'yi 50 bin TL'ye satışa çıkardı
Tel : 0850 532 69 51
