Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Aralık 2014 - 13:18 Yorum: 0

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılına doğru

EDİRNE (AA) - Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, Sarıkamış Harekatı'nda şehit olan Mehmetçiklerin aziz hatıralarının, saygıyla saklandığını bildirdi.Cankaloğlu,...

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılına doğru

EDİRNE (AA) - Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, Sarıkamış Harekatı'nda şehit olan Mehmetçiklerin aziz hatıralarının, saygıyla saklandığını bildirdi.

Cankaloğlu, Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 100 yıl önce Mehmetçiğin Allahuekber Dağları’nda dünyada eşi ender görülen fedakarlık ve azimle tarihte silinmeyecek büyük bir destan yazdığını belirtti. 

Sarıkamış şehitlerinin aziz hatırası önünde, kardeşliğe halel getirmeye çalışan iç ve dış güçlere karşı, milli ve İslami değerlerle karşı durmaya söz verdiklerini aktaran Cankaloğlu, şunları kaydetti:

"Birliğimizi bozdurtmayacağız, yıpratmayacağız. Allah’ı bir, peygamberi bir, kıblesi ve dini bir olan bu kadim coğrafyada yaşayan kadim milletin kardeşliğine uzanan içteki ve dıştaki harici ellere karşı bilgimizi, siyasetimizi yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. Bu vatanın müreffeh, yaşam kalitesi daha güçlü yarınlarına ulaşması için şehit ve gazilerimizin o yüce değerleriyle yaşamaya devam edeceğiz. Sizler omuz omuza çarpıştınız. Sizden aldığınız feyiz ve ilhamla vatanımız üzerinde 'kardeşlik, dayanışma' demeye devam edeceğiz."

Cankaloğlu, Sarıkamış’ta, Kore’de, Çanakkale’de, Kocatepe’de, Güneydoğu'da ve Türkiye'nin her karış toprağında, vatani görevini yaparken hayatını kaybetmiş tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber