Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Ekim 2016 - 12:03 Yorum: 0

Savaştürk, dış ticaret istatistiklerini değerlendirdi

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkan Vekili Güral Savaştürk, yüksek teknoloji ürünlerinin imalat sanayi ürünleri ihracatı içindeki payının...

Savaştürk, dış ticaret istatistiklerini değerlendirdi

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkan Vekili Güral Savaştürk, yüksek teknoloji ürünlerinin imalat sanayi ürünleri ihracatı içindeki payının yüzde 3,5 olarak açıklandığını hatırlatarak, "Ülke olarak ileri teknoloji ürünleri üretmek ve bunu pazarlamak zorundayız. Gençlerimiz girişimci ruhlarını ortaya koyarak, yüksek teknoloji ürünleri geliştirmeliler. Türkiye yüksek teknoloji ürünlerinin ihracatı ile kalkınacaktır" dedi.

Savaştürk, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı, 2016 yılı Haziran ayı dış ticaret istatistiklerini değerlendirdi. TÜİK'in, yüksek teknoloji ürünlerinin imalat sanayi ürünleri ihracatı içindeki hissesini yüzde 3,5 olarak açıkladığını anımsatan Savaştürk, "Ülke olarak ileri teknoloji ürünleri üretmek ve bunu pazarlamak zorundayız. Gençlerimiz girişimci ruhlarını ortaya koyarak, yüksek teknoloji ürünleri geliştirmeliler. Türkiye yüksek teknoloji ürünlerinin ihracatı ile kalkınacak. Bu noktada da gençlerimize üretebilecekleri, fikirlerini ortaya koyabilecekleri yeni alanlar oluşturmalıyız. Artık dünya piyasalarına bakıldığında, dev ekonomilerin yüksek teknoloji ürünlerinin imalatı ile gelişim gösterdiğini görebiliriz. Bizler, ülke olarak hep daha iyisini ve yenisini geliştirmenin peşinde olmalıyız. Orta gelir tuzağına düşmeden, ithalat ürünlerine teslim olmadan, daha iyisini, daha gelişmişini nasıl üretebiliriz bunu araştırmalıyız. Bunun için de üniversite, sanayi ve sivil toplum kuruluşları üçgenini daha geliştirmeli, gençlerimizin sahaya daha fazla çıkmasını sağlamalı, sivil toplum örgütlerimizin desteği ile yeni projelerin hayata geçirilmesini sağlamalıyız" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber