Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
06:52 Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğ...05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...
Türkiye 09 Ağustos 2014 - 09:13 Yorum: 0

Seçim için ek sefer yok

Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayların umut bağladığı tatilciler, güneş ve denizden vazgeçmedi. Otobüs ve havayolu seferlerinde olağanüstü bir durum görünmüyor

Seçim için ek sefer yok

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi gözler tatilcilerde. Yaz dönemine gelen seçimler için otobüsçüler de havayolu şirketleri de aynı şeyi söylüyor: Tatilciler dönmüyor...

Yarınki seçimde bir adım daha öne geçmek veya seçimi ikinci tura taşımak için partiler ve adaylar dört gözle tatilcilerin dönüşünü bekliyor. Ancak, bugün ve yarınki karayolu ile havayolu trafiği geçen yaz dönemiyle nerdeyse aynı.

Türkiye Otobüsçüler Derneği (TOFED) Başkanı Mehmet Erdoğan, şu anda herhangi bir yaz dönemine benzer göstergelere ulaştıklarını ve seçimden dolayı yoğunlukta 'büyük bir değişiklik' yaşanmadığını söyledi.

Otobüs firmalarıyla görüşmelerde bulunduklarına dikkat çeken Erdoğan, "Yaz sezonu ve ayrıca yeni bir bayram etkisi var. Bu zamanlarda doluluk oranlarımız hep iyi olur. Cuma ve pazar günleri de doluluk iyidir. Sistem zaten böyleyken bir önceki yıla baktığımız da yüksek bir fark gözlemedik" dedi.

'Yüzde 50 özel araç'

Erdoğan, firmalarda ek sefer de görülmediğini dile getirerek, "Belki bazı bölgeler için büyük firmalar açabilir ama birkaç otobüs. Bu da seçim etkisi göstermiyor" diye konuştu.

Tatilcilerin ve memleketlerine gidenlerin dönmeyeceğini veya bulundukları yerde oy kullanacaklarını düşündüklerini belirten Erdoğan, şunu söyledi:

"Katılım için en iyi yüzde 80 yorumunu yapıyorum. Ancak, baktığınız zaman karayolunda seyahatlerin yüzde 50'sini özel araçlar oluşturuyor. Belki bunun bir etkisi olur. Tren ve uçaklardan da bariz bir fark duymadık."

Seçim etkilemedi

Türk Hava Yolları'ndan (THY) bilgi veren bir yetkili ise hava muhalefeti nedeniyle ellerinde somut veriler olmasa da bir karşılaştırma yaptıklarında yolcu trafiğinde bir 'fark görmediklerini' dile getirdi. borajet İcra Kurulu Üyesi Yasemin Ahıskalı ise cumartesi ve pazar günü dönüş grafiğine baktıklarında doluluk oranlarının yüksek olduğunu ancak seçimle ilişkili olduğunu düşünmediklerini söyledi.

Duygu Erdoğan

Haber Kaynağı: Milliyet
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber