Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Hibe - Proje - Burs 07 Temmuz 2015 - 12:58 Yorum: 0

Şehirler ve Kültürler Projesi

Şehirler ve Kültürler Projesi kapsamında Malatya'dan 320 genç Aydın, Çanakkale, Bolu, ve İstanbul illerini gezecek.

Şehirler ve Kültürler Projesi

MALATYA GÜNCEL - Şehirler ve Kültürler Projesi kapsamında Malatya'dan 320 genç Aydın, Çanakkale, Bolu, ve İstanbul illerini gezecek.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Gençlik ve Spor Malatya İl Müdürü Sadi Fındıklı ‘’Şehirler ve Kültürler projesi gençlerin ülkemizin doğal güzelliklerini görmeleri, muhteşem tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, Anadolu'da kök salıp büyümüş derin ve heybetli medeniyetimizi, şehirlerimizi ve kültürümüzü tanımaları için başlatılmış bir hareketlilik projesidir. İlimizden de 320 genç Aydın, Çanakkale, Bolu ve İstanbul illerini gezecekler’’ dedi.

Projenin amacı; gezdikçe bilgi birikimi, iletişim gücü ve gönüllülük bilinci artan bir gençlik yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen bu proje kendini rahat ifade edebilen, özgüven sahibi, sosyal iletişim becerileri gelişmiş, gezip görerek öğrenen gençlerin varlığının sosyal barışa kardeşlik ve huzura hizmet edeceği bilinciyle uygulanmaktadır. Şehirler ve Kültürler Projesinin bir diğer amacı güçlü yarınların oluşumunda gerçek katkıyı sağlayacak olan gençlere muhteşem bir medeniyet ve tarihin evlatları olduğumuz gerçeğini anlatmaktır.

Programda tarihi ve kültürel alanda hareketlilik faaliyetlerinin yanı sıra, belirlenen temaya uygun olmak kaydıyla bir gün eğitim verilecektir. Eğitimin ertesi gününde bir oturumda madde bağımlılığı, bir oturumda da gönüllülük (uygulamalı) teması işlenmektedir. Bu eğitimler için ev sahibi il müdürlüklerince belirlenen ve Bakanlığımızca uygun görülen eğitmenler görev almaktadır.

Proje Başvurusu;  http://sehirlervekulturler.gsb.gov.tr/Default.aspx adresinden ve Malatya Gençlik Merkezine başvuru yapılacaktır.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber