MENÜ

Şehit Adem Akatay’ın adı Kamerun’da yaşatılacak

Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'ndeki Tendürek Dağı bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Adem Akatay'ın...

Yayınlanma: 19 Ağustos 2021 12:13
Şehit Adem Akatay’ın adı Kamerun’da yaşatılacak

Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'ndeki Tendürek Dağı bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Adem Akatay'ın adı Kamerun'da yaşatılıyor.

"1000 Şehidimiz İçin 1000 Su Kuyumuz" projesi kapsamında Atatürk Üniversitesinin desteğiyle Kamerun'da açılan su kuyusuna Şehit Adem Akatay'ın adı verildi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'yı makamında ziyaret eden Genç İyilik Genel Başkanı Ahmet Köse ile Doğu Anadolu Temsilciliği Kurumsal İlişkiler Sorumlusu Alparslan Tarih, yöre halkının selamlarını ve dualarını getirdiklerini söyledi.

Atatürk Üniversitesinin Destekleriyle Kamerun'da Bir Su Kuyusu Açıldı

Genç İyilik Genel Başkanı Ahmet Köse konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Şehitlik makamı Müslümanlar için en önemli mertebelerden biridir. Bu makam aynı zamanda büyük bereketler barındırıyor. Bu duyguyu açtığımız her kuyunun çevresine verdiği can suyu ile hissediyoruz. Bu kapsamda şehidimiz Adem Akatay adına da Atatürk Üniversitesi tarafından Kamerun'da bir su kuyusu açtık. Prof. Dr. Ömer Çomaklı hocamız bu konuda bizlere oldukça destek oldu. Biz de açtığımız su kuyusunun bulunduğu yörede yaşayanların selam ve dualarını kendisine ilettik. Böylesine önemli bir hizmetin hayata geçirilmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyor, şehidimize de Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

"Zalim Sistemin Karşısında Merhameti Temsil Eden Bir Milletimiz Var"

"Nice şehadetler ve kahramanlık öyküleri ile dolu olan tarihimiz, hiç düşünmeden canını bu ülkenin huzuru için feda eden şehitlerimizle yazılmaya devam ediyor" diyen Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, "1000 Şehidimiz İçin 1000 Su Kuyumuz" projesi vesilesiyle Adem Akatay ve diğer şehitlerimizin isimlerinin uzun yıllar boyunca yaşatılacağını söyledi.

"Biz millet olarak dünyada insanlığın vicdanını ve merhameti temsil ediyoruz" ifadelerini kullanan Rektör Çomaklı: "Bu zalim sistemin karşısında merhameti temsil eden bir milletimiz var. Bunun ile ne kadar övünsek az. Yaptığımız her hayır ve hasenat dünyanın her yerinde bir duaya dönüşüyor. Biz dünyanın bütün mazlumlarının duasını alan bir milletiz. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da hem fert fert hem de kurum olarak ihtiyaç duyan herkesin yanında olmaya sonuna kadar devam edeceğiz" dedi.

Rektör Çomaklı: "Atatürk Üniversitesi, Bir Üniversiteden Daha Fazlasıdır"

Atatürk Üniversitesinin bir üniversiteden daha fazlası olduğuna dikkat çeken ve bu kapsamda eğitim, bilimsel araştırma ile ar-ge çalışmalarının yanında toplumsal katkıya da son derece önem veren bir anlayışla yoluna devam ettiklerini söyleyen Rektör Çomaklı: "Bu kapsamda akademik iş birliklerinin yanında dernek, vakıf ve STK'lar ile de ilişkilerimizi güçlü tutuyoruz. Bu bağlamda yapılan ortak çalışma neticesinde Kamerun'da bulunan ve temiz suya ihtiyaç duyan halka bir nebze de olsa yardımcı olmanın mutluluğunu yaşıyor, büyük Atatürk Üniversitesi ailesine desteklerinden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Ziyaret, Ahmet Köse'nin Afrika'da açılan su kuyusunun beratı ve görsellerini Rektör Çomaklı'ya takdim etmesiyle son buldu.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Kars’ta yükümlülere meslek edindirmeye yönelik teknik destek sözleşmesi imzalandı

Kars’ta yükümlülere meslek edindirmeye yönelik teknik destek sözleşmesi imzalandı

Serhat Kalkınma Ajansı’nın 2026 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan "Bir Meslek Bir Umut" isimli teknik destek faaliyetinin sözleşmesi Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Nurullah Karaca ile Kars Denetimli Serbestlik Müdürü

Gemlik-Mudanya yolu heyelan sebebiyle kapandı

Gemlik-Mudanya yolu heyelan sebebiyle kapandı

Bursa’da Gemlik-Mudanya sahil yolu, Kurşunlu Mahallesi’nden itibaren meydana gelen heyelan sebebiyle trafiğe kapandı.Edinilen bilgilere göre, bölgede etkili olan yağışların ardından yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları yolu trafiğe kapadı. Güvenlik ger

Geleceğe yeşil miras

Geleceğe yeşil miras

Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) ile Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜSTİBAM) katkılarıyla Beyköy’de fidan dikme etkinliği ile okullar yeşillendirdi.Düzce Ün

Aydın’a kuvvetli yağış uyarısı

Aydın’a kuvvetli yağış uyarısı

Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin

Otizm bir hastalık değil: doğru destekle hayat değişiyor

Otizm bir hastalık değil: doğru destekle hayat değişiyor

DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim

Yolunu şaşıran karaca yerleşim yerinde görüntülendi

Yolunu şaşıran karaca yerleşim yerinde görüntülendi

Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen

Avusturyalı turistler, Marmaris’i tercih etti

Avusturyalı turistler, Marmaris’i tercih etti

Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel

Karadeniz’e helikopterli yangın önlemi

Karadeniz’e helikopterli yangın önlemi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
13
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
13
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
12
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
12
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
11
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
10
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
10
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
10
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
7
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
7
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
7
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
7
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
4
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
3
Eyüpspor Eyüpspor
3