Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 07 Mart 2015 - 12:03 Yorum: 0

Şehit üsteğmenin ismi Karşıyaka'da yaşatılacak

Karşıyaka Belediye Meclisi, uçak kazasında şehit olan İzmirli Hava Pilot Üsteğmen Osman Onur Özkaya'nın adını ailesinin yaşadığı sokağa verme kararı aldı

Şehit üsteğmenin ismi Karşıyaka'da yaşatılacak

İZMİR (AA) - Karşıyaka Belediye Meclisi, Malatya'da uçak kazasında şehit olan İzmirli Hava Pilot Üsteğmen Osman Onur Özkaya ile yaşamını Karşıyaka'da sürdüren Prof. Dr. Özdemir Nutku'nun isimlerini ilçedeki iki sokağa verme kararı aldı.

Karşıyaka Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Hava Pilot Üsteğmen Osman Onur Özkaya'nın ismi, İnönü Mahallesi'nde ailesinin de yaşadığı 6753/19 sokağa verildiği belirtildi. 

Kararın mecliste oybirliği ile alındığı bildiren Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Yaşanan kaza ve şehitlerimiz hepimizi yasa boğdu. İzmirli şehidimizin adını sonsuza kadar yaşatmak için bu kararı aldık" dedi.

Öte yandan meclisin yaşamını Karşıyaka'da sürdüren tiyatro sanatçısı, yazar ve yönetmen Prof. Dr. Özdemir Nutku'nun adını da Bostanlı'da ikamet ettiği 6345 sokağa verdiği kaydedildi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber