Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 02 Nisan 2015 - 16:08 Yorum: 0

Şehitkamilli kadınlara kanser konulu seminer verildi

GAZİANTEP (AA) - Şehitkamil Belediyesi "Kadın Hastalıkları ve Erken Teşhis" konulu eğitim semineri düzenledi.Belediye'den yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü...

Şehitkamilli kadınlara kanser konulu seminer verildi

GAZİANTEP (AA) - Şehitkamil Belediyesi "Kadın Hastalıkları ve Erken Teşhis" konulu eğitim semineri düzenledi.

Belediye'den yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliği içerisinde, Ali Nacar Sosyal Tesisinde eğitim gören kadınlara eğitim verildi.

Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü (KETEM) Sorumlusu Pratisyen Dr. Bengi Besnili, meme, rahim ağzı ve yumurtalık kanserlerinde hayat kurtarıcı olan erken teşhisin önemine dikkat çekti.

Besnili, "Düzenli bir şekilde sosyal tesisleri gezerek kadın kanserleri hakkında kadınlarımıza bilgi veriyoruz. Kadınlarımıza kanser hakkında bilgi vererek, kendilerinin evde yapabilecekleri muayeneleri anlatıp, tarama testlerini anlatıyoruz. Bu eğitimleri tüm hanımların alması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Seminere katılan kursiyerler, daha sonra Şehitkamil Belediyesi tarafından KETEM'e götürülerek ücretsiz olarak testleri yaptırıldı.

Böyle bir hizmetin sunulmasından dolayı mutluluklarını dile getiren kursiyerler, "Aile merkezimizde sık sık bu tür bilgili ve faydalı seminerler oluyor. Bizler de bu tür seminerlere oldukça destek veriyoruz" diye konuştu.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber