Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mart 2015 - 18:03 Yorum: 0

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yılı

AK Parti İl Başkanı Akçay: "Çanakkale bir destandır, bu destanı yaşatmak bizim için şereftir"

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yılı

TEKİRDAĞ (AA) - AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, Çanakkale destanını yaşatmanın kendileri için şeref olduğunu bildirdi.  

Akçay, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 18 Mart 1915'in tarihte bir askeri, politik başarı olmaktan ziyade azim, inanmışlık ve kahramanlıkla örülmüş, 250 bin şehidin kanıyla yazılmış Türk milletinin kahramanlık öyküsünün yaratılış tarihi olduğunu belirtti.

Ecdadı binbir zorluk ve yokluk içinde, çağın en modernize devletleri karşısında vatanını, hürriyetini ve istiklalini korumak için vermiş olduğu bu varoluş mücadelesinin bir milletin uyanıp şahlanmasında asli unsur olarak milli mücadeleye öncülük ettiğini ifade eden Akçay, şunları kaydetti: 

"Bu zafer, Türk milletinin fedakarlık, azim ve kahramanlığını bir kez daha tüm dünyanın gözleri önüne sermiştir. Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümünde vatan savunmasında yaşamını yitiren şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Ayrıca bu destanın kahramanlarının aziz hatıralarını yaşatmak, vatanımıza ve milletimize en güzel hizmetleri vererek anmak bizim için en ulvi duygudur."  

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber