Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 18 Ocak 2018 - 13:43 Yorum: 0

Selendi’de yeni mahsül tütün alımları başladı

Manisa'nın Selendi ilçesinde 2017 yılı mahsulü tütün alımlarına başlandı.

Selendi’de yeni mahsül tütün alımları başladı

Manisa'nın Selendi ilçesinde 2017 yılı mahsulü tütün alımlarına başlandı. Son yıllarda ilçenin ekonomisine büyük katkı sağlayan tütünün kilogram fiyatının yapılan sözleşmelerde 19 TL olmasına rağmen tüccarların 17-18 lira arasında değişen bir fiyat verdiğini vurgulayan üreticiler, haklarının yenildiğini belirtti.

Selendi'de 2017 yılının ilk tütünleri tüccarla buluştu. Selendi Kapalı Pazaryeri'nde yapılan alımlardan üreticiler memnun değil. 2017 yılında hasadı yapılan tütünler 17 ile 18 TL arasında değişen fiyatlardan alınıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Selendi Ziraat Odası Başkanı Servet Akyıldız, "Oda olarak 2007 yılında 2 bin 552 çiftçi tütün üretimi yapmak için odamıza çiftçi kaydı yaptırdı. Bu üreticiler bu yıl tarladan kaldırdığı mahsulleri sözleşme yaptıkları özek sektöre teslim etmeye başladılar. Ancak sözleşmeler 19 TL'den yapılırken, tüccarlar sözleşmelere uymayarak üreticilere düşük fiyat veriyor. Nedenini sorduğumuzda "ürün fazlalığı" ve "kalite" diyorlar. Onun içinde fiyatları düşürüyorlar. Üreticilerimizin hakkı yeniyor. Bu konuyu önümüzdeki günlerde Manisa ziraat odaları il koordinasyon toplantısı yapıp masaya yatıracağız. İnşallah çiftçilerimiz hak ettiği parayı alır" dedi. Tütün satışı yapan üreticiler ise tüccarların sözleşmelere uymadığını iddia ederek, yetkililerin bu duruma bir önlem almasını istediler.

Selendi’de yeni mahsül tütün alımları başladı

Selendi’de yeni mahsül tütün alımları başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber