Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 23 Temmuz 2013 - 16:54 Yorum: 0

"Seyyah Ulu Çınar İzinde" projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yürüttüğü ‘’Seyyah Ulu Çınar İzinde’’ projesi kapsamında bu yıl Malatya'dan 540 gencimiz ülkemizin farklı illerine seyahat edecekler.

'Seyyah Ulu Çınar İzinde' projesi

MALATYA GÜNCEL - Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yürüttüğü ‘’Seyyah Ulu Çınar İzinde’’ projesi kapsamında bu yıl Malatya'dan  540 gencimiz ülkemizin farklı illerine seyahat edecekler.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI ‘’SEYYAH-Ulu Çınarın İzinde Projesi, 21 Haziran–5 Eylül 2013 tarihleri arasında, 14-26 yaş grubu gençlerimizin yaşadıkları illerden ülkemizin farklı illerine seyahat etmelerini, akranlarıyla tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla hazırlanmış bir hareketlilik projesidir. Bu kapsamda, ilimizden 540 gencin katılması planlanmaktadır. Gençlere farklı kültürdeki akranlarıyla birlikte, yaşadıkları illerin dışında farklı yerleri gezip görme imkânı verilmektedir’’ dedi.

SEYYAH Projesine katılım başvuruları www.seyyah.gsb.gov.tr adresinden alınacaktır. Ayrıca, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı Gençlik Merkezine yapılan bireysel ve telefon başvuruları da dikkate alınacaktır. İllere sınırlı bir kontenjan verilmiş olup, tercih ettiğiniz il ve dönemleri belirleyerek SEYYAH Projesine katılabilirsiniz.

"SEYYAH" Projesi kapsamında gezi ve etkinlikler; Adana, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Mersin illerine gerçekleştirilecektir. Ziyaret edilecek illerde gençler, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne bağlı önceden belirlenmiş olan yurtlarda konaklayacaklardır. Projeye katılan gençlerden kayıt, konaklama, yemek vb. ücret alınmayacaktır. Projeye katılım tamamen ücretsizdir.

Söz konusu illerde konaklama süresi 3 gece 4 gündür. Ancak bazı illerimiz için belirlenmiş olan uzak il seyahatlerinde ise yolda geçen zaman daha fazla olacağından bu geziler, toplam 5 gece 6 gün sürecektir.

Ayrıca, geziye katılan gençler Seyyah Ulu çınarın İzinde internet sayfamızda yer alacak olan “Seyyahname” defterimize, gezi ve etkinliklerle ilgili duygu ve düşünceleri ile gezi esnasında çektikleri en güzel fotoğrafları paylaşabilecek, Bakanlığımız projelerinin daha etkin ve verimli gerçekleştirilmesine katkı sağlamak amacıyla projeye ilişkin anket formunu doldurabileceklerdir.

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber