Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 25 Mart 2015 - 11:13 Yorum: 0

"Şifo Mehmet" de Erciyesspor'a çare olamadı

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'da teknik direktörlükten istifa eden Mehmet Özdilek, Kayseri temsilcisinde sadece 9 maçta görev yaptı

'Şifo Mehmet' de Erciyesspor'a çare olamadı

KAYSERİ (AA) - MUSTAFA ÖNAL - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'da teknik direktörlükten istifa eden Mehmet Özdilek, Kayseri temsilcisinde görev yaptığı 9 maçlık periyotta beklenen başarıyı gösteremedi. 

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Kayseri Erciyesspor'da Uğur Tütüneker'in görevinden istifa etmesinin ardından 10 Ocak'ta teknik direktörlük koltuğu "Şifo Mehmet" lakaplı Mehmet Özdilek'e emanet edildi.

Bülent Korkmaz ve Uğur Tütüneker döneminde Erciyesspor'un aldığı başarısız sonuçların ardından "kurtarıcı" olarak teknik direktörlüğe getirilen "Şifo Mehmet", Kayseri temsilcisinde görev yaptığı kısa sürede hedeflenen başarıya ulaşamadı. 

- 9 maçta sadece 2 galibiyet

Suat Altın inşaat Kayseri Erciyesspor, Mehmet Özdilek yönetimindeki 9 maçta sadece 6 puan toplayabildi.

Özdilek, ligin 16. haftasında deplasmandaki Kardemir Karabükspor maçıyla görevine başladı. Özdilek yönetimindeki ilk maçında Kardemir Karabükspor'u 2-1 yenen Kayseri Erciyesspor, daha sonra Trabzonspor, Gaziantepspor, Akhisar Belediyespor maçlarında sahadan mağlup ayrıldı.

Ligin 21. haftasında sahasında Torku Konyaspor karşısında 3-0 galip gelen Özdilek'in takımı daha sonra Galatasaray, Gençlerbirliği, Beşiktaş ve son olarak Çaykur Rizespor'a mağlup oldu.

- Takım Özdilek ile ligin dibine demir attı

Korkmaz ve Tütüneker'in takımın başında olduğu 16 maçlık periyotta 2 hafta küme düşme hattında yer alan Kayseri temsilcisi,  Özdilek yönetimindeki son 9 haftanın 6'sında ise "ateş hattı"nda kalarak ligden düşme korkusunu hissetmeye başladı.

Son olarak sahasındaki "6 puanlık" maçlarda önce Gençlerbirliği'ne 4-2, ardından da Çaykur Rizespor'a 3-0 gibi farklı skorlarla yenilen Kayseri Erciyesspor, ligde kalma mücadelesi veren bu takımlara "can simidi" olurken, kendisi ise ligin son sıralarına demir attı.

Sezonun bitimine 9 hafta kala küme düşme hattının üzerindeki en yakın iki rakibinden 7 puan geride kalan Kayseri Erciyesspor'u zorlu maçlar bekliyor.

Kulüp başkanı Ziya Eren ile yaptığı görüşmenin ardından teknik direktörlükten istifa eden Özdilek, Kayseri Erciyesspor'da 73 gün görev yaptı.

Özdilek, 16. hafta sonunda 14 puanla 15. sırada devraldığı takımı 25. hafta sonunda 20 puanla 16. sırada bıraktı.

49 yaşındaki teknik adamın mavi-siyahlı ekiple 1,5 yıllık sözleşmesi bulunuyordu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber