Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 07 Temmuz 2018 - 15:53 Yorum: 0

Siirt büryanı yaz aylarında da rağbet görüyor

Siirt'te 3 metre derinliğinde ve 1 metre genişliğindeki özel kuyularda kuzu etinin pişirilmesiyle hazırlanan Siirt Büryanı, yaz aylarında bile sabah namazıyla...

Siirt büryanı yaz aylarında da rağbet görüyor

Siirt'te 3 metre derinliğinde ve 1 metre genişliğindeki özel kuyularda kuzu etinin pişirilmesiyle hazırlanan Siirt Büryanı, yaz aylarında bile sabah namazıyla birlikte servis edildiği tezgahlarda tüketiliyor.

30 yıllık büryan ustası Murat Kayaal'in Atatürk Bulvarındaki iş yerinde hazırladığı büryan kebabını yemek isteyen vatandaşlar, yaz kış demeden sabahın karanlığında iş yerinin yolunu tutuyor. Kayaalp, "Yaz kış demeden büryana rağbet var. Tabi kış aylarında da büryan tüketimi daha fazladır. Ancak yazı da rağbet gösteriliyor. Sabahın erken saatlerinde servise sunduğumuz büryanlar neredeyse kapışılıyor" dedi.

Büryan hakkında bilgi veren Kayalap, kemiklerinden ayrılan kuzu etinin odun ateşinde kuyulara atılarak hazırlandığını aktararak, "2 saatlik bir beklemenin ardından kuyulardan çıkarılan etler, kendi buharıyla piştikten sonra tezgaha asılıyor. İkinci fırında ısıtıldıktan sonra servise hazır hale getiriliyor" diye konuştu.

Siirt büryanı yaz aylarında da rağbet görüyor

Siirt büryanı yaz aylarında da rağbet görüyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber