Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Eylül 2014 - 12:38 Yorum: 0

Siirt Üniversitesi Kezer Yerleşkesi'nde yapılan cami

SİU tarafından yapılan caminin, İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin uygulama camisi olarak da kullanılacağı bildirildi

Siirt Üniversitesi Kezer Yerleşkesi'nde yapılan cami

SİİRT (AA) - Siirt Üniversitesi (SİU) tarafından yapılan caminin, İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin uygulama camisi olarak da kullanılacağı bildirildi.

SİU Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kezer Yerleşkesi'nde yapımı devam eden ve 2 bin kişiye hitap edecek caminin, burada kalan öğrenci ve personelin ibadetlerini yerine getirmesi açısından önemli bir ihtiyacı karşılayacağını söyledi.

Caminin ilk katını kış mevsimine girmeden ibadete açmayı planladıklarını ifade eden Erman, şöyle dedi:

"Üniversitemiz hızla gelişen ve büyüyen bir üniversitedir. Kezer Yerleşkesi'nde eğitim vermeye başladıktan sonra buradaki çalışmalarımızı daha da hızlandırdık. İnşaat çalışmalarının devam ettiği yerleşkemizde yapımı devam eden 2 bin kişilik camimiz, modern mimari yapısıyla yerleşkemize ayrı bir güzellik katacak. Cami, İlahiyat Fakültesi'nde eğitim gören öğrencilerimizin uygulama camisi olarak da kullanılacak."

Erman, yapımına önümüzdeki aylarda başlamayı hedefledikleri İlahiyat Fakültesi binasını da caminin yakınında yapmayı planladıklarını bildirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber