Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Mart 2015 - 19:18 Yorum: 0

Siirt'te Ezidiler Şengal'in özgürlüğü için yürüdü

SİİRT (AA) - Terör Örgütü DAEŞ saldırıları nedeniyle Siirt'te yerleşen Ezidiler, Şengal'in özgürleşmesi yürüyüş düzenledi.Barış Mahallesindeki Duderan Şengal Ezidi Kampı'nda barınan...

Siirt'te Ezidiler Şengal'in özgürlüğü için yürüdü

SİİRT (AA) - Terör Örgütü DAEŞ saldırıları nedeniyle Siirt'te yerleşen Ezidiler, Şengal'in özgürleşmesi yürüyüş düzenledi.

Barış Mahallesindeki Duderan Şengal Ezidi Kampı'nda barınan Ezidiler, ellerinde taşıdıkları döviz ve pankartlarla 2 kilometre yürüyüşün ardından kampa geri döndü.

Ezidiler adına konuşan Kamuran Selo, Şengal'in özgürlüğü ve özerkliği için yürüdüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Çeteler tarafından Şengal'deki kutsal topraklarda yapılan vahşetin jenosit olarak kabul edilmesini istiyoruz ve tarihe geçmesini istiyoruz.  En kısa sürede Ezidilerin de hak ve hukuklarına kavuşmasını umut ediyoruz. Biz Ezidiler artık kendi topraklarımızda özgürce ve bir statü sahibi olarak yaşamak istiyoruz. Doğuştan hakkımız olan bu taleplerimizin tüm dünya tarafından tanınmasını ve kabul edilmesini istiyoruz. Bizim bu taleplerimizin başta Brüksel olmak üzere tüm uluslararası güçler tarafından kabul görmesini talep ediyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber