Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Kasım 2014 - 19:48 Yorum: 0

Siirt'te Menengiç Kahvesi Projesi

SİİRT (AA) - Siirt 56 Ürünleri Araştırma ve Geliştirme Derneği'nce "Menengiç Kahvesi Üretiyoruz ve Kazanıyoruz" adlı projenin üretim çalışmaları Vali Vekili Bahadır Yörük’ün katılımıyla...

Siirt'te Menengiç Kahvesi Projesi

SİİRT (AA) - Siirt 56 Ürünleri Araştırma ve Geliştirme Derneği'nce "Menengiç Kahvesi Üretiyoruz ve Kazanıyoruz" adlı projenin üretim çalışmaları Vali Vekili Bahadır Yörük’ün katılımıyla tanıtıldı.

Derneğin İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edilen "Menengiç Kahvesi Üretiyoruz ve Kazanıyoruz" adlı projesi hayata geçirerek, proje ile kendi kahvesini üretmeye başladı.

Siirt 56 Ürünleri Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Vehip Emrah, hammaddesi Siirt'te bulunan menengiç kahvesi üretimi ile bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Proje kapsamında ilk etapta 10 kişilik bir ekiple üretim yaptıklarını belirten Emrah, "10 aylık bir çalışma sonucunda 10 gencimize istihdam sağladık. Toplam maliyeti 41 bin lira olan bu proje ile aynı zamanda istihdam sağladık. Hedefimiz menengiç fabrikasını kurup Siirt'in kahvesini üreteceğiz" dedi.

Vali Vekili Yörük ise dernek üyelerini kutlayarak Siirt'in tanıtımında büyük bir katkılarının olduğunu, İçişleri Bakanlığının onay verdiği bu projeyi önemsediklerini belirtti.

Tanıtım toplantısına Yörük'ün yanı sıra, Ticaret Odası Başkan Vekili Özgür Çalapkulu ve daire müdürleri katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber