Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Mart 2015 - 17:58 Yorum: 0

Silopi'de huzur toplantısı

ŞIRNAK (AA) - Silopi'de İlçe Emniyet Müdürünce huzur toplantısı düzenlendi.Polisevinde düzenlenen toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Hakan İncili ve 11 mahalle muhtarı katıldı.İncili,...

Silopi'de huzur toplantısı

ŞIRNAK (AA) - Silopi'de İlçe Emniyet Müdürünce huzur toplantısı düzenlendi.

Polisevinde düzenlenen toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Hakan İncili ve 11 mahalle muhtarı katıldı.

İncili, toplantıda yaptığı konuşmada, muhtarların çok büyük sorumlulukları olduğunu ve yaşanan sıkıntıların giderilmesi hususunda ilk etapta muhtarlarla danışmak gerektiğini söyledi.

Toplumsal olaylarda Kürtçe anons yaptıklarını anlatan İncili, şöyle konuştu:

"Huzur ortamını sağlamak hepimizin görevidir. Sizlerden isteğimiz, polis ile vatandaş karşı karşıya getirmekten ziyade, sizlerin daha uygun bir dille isteklerimizi anlatarak çözüm bulunmasıdır. Örneğin ben Türkçe söylüyorum, abla Türkçe bilmiyor. Siz Kürtçe anlatarak duygularımızı dile getirebilirsiniz. Anonsları Kürtçe’de yapmaya çalışıyoruz. Ama sizin anlatmanız daha çabuk anlaşılır. Düğün varsa düğün sahiplerine, eğlence varsa eğlence sahiplerine görüşlerimizi bildirirseniz daha iyi olur. Biz kimseden saygı duruşunda beklemesini istemiyoruz. Sadece kanunlara uyulmasını istiyoruz."

İncili'nin konuşmasının ardından muhtarlar söz aldı.

Cudi Mahallesi muhtarı Ahmet Sekman, hendeklerin kapanmasının ardından olayların azaldığını belirterek, "Huzur ortamı sağlanmaya başladı. Hepimiz huzur ortamından çok memnunuz” dedi.

Başak Mahallesi muhtarı Beşir Şeren de, huzur ortamının devam etmesinden yana olduklarını dile getirdi.

Cumhuriyet Mahallesi muhtarı Kasım Dündar ise, huzur istediklerini, sadece emniyet birimleri değil muhtarlarında bu konuda görevli olduğunu hatırlatarak, "Kardeşlik ve huzur ortamı istiyoruz, niyetimiz hep beraber hoşgörü içerisinde olmaktır" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber