Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Eylül 2016 - 10:38 Yorum: 0

Sincan’da bayram hazırlıkları tamamlandı

Sincan Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzur içinde geçirmesi için gerekli tüm tedbirleri aldı.

Sincan’da bayram hazırlıkları tamamlandı

Sincan Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzur içinde geçirmesi için gerekli tüm tedbirleri aldı. Bu bayramda da özellikle gıda sektöründe hizmet veren işletmelere yapılan denetimler artırılırken, vatandaşların ibadetlerini gerçekleştirdiği yerlerin hijyeni için yapılan temizlik çalışmalarına da hız verildi. Kurban satış ve kesim alanlarındaki kontrollerine devam eden özel ekipler, bayram süresince de çalışmalarını aralıksız sürdürecek.

Sincan Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı'nda ibadetlerini gönül rahatlığıyla yerine getirmesi için hazırlıklarını tamamladı. Kurban kesimi ve satışının yapılacağı alanlarda hijyene büyük önem veren Sincan Belediyesi ilgili birimleri alarma geçirdi. Her bayram öncesi olduğu gibi bu bayramda da özellikle gıda üzerine çalışan işletmelere yapılan denetimler yoğunlaştırıldı. Yıl boyunca yapılan ibadethanelerin temizlik çalışmalarına da bayram süresince hız verildi. İlçe genelindeki 106 cami ve 19 mescitte dip bucak bayram temizliği yapıldı.

Sincan Belediyesi vatandaşların sorunsuz bir bayram geçirmesi için pek çok birimiyle iş başında olacak. Kurban satış yerlerinin temizliği için çalışan temizlik ekipleri, kesim yerlerinin ve kurbanlık çadırlarının dezenfekte işlemlerini yapacak. Bayram boyunca da yapılacak olan sterilizasyon çalışmalarıyla vatandaşların kurbanlarının hijyenik ortamda kesilmesi sağlanacak. Sincan Belediyesi zabıta ekipleri de bayram süresince denetimlerini sürdürecek. Bayram öncesi gıda sektöründe hizmet veren işletmelere sıkı denetimlerde bulunan ekipler, bayramda kurban kesim yerlerini denetleyerek kaçak kesimlerin önüne geçmek için çalışacak. Vatandaşlar dilek ve şikayetlerini Sincan Belediyesi'nin 444 4 762 numaralı telefonu arayarak iletebilecek.

Belediye hizmetlerinin bayram tatili boyunca da devam edeceğini belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Her zaman olduğu gibi bayramda da vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. İlgili birimlerimiz bayram boyunca vatandaşımıza hizmet vermeye devam edecek. Tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını, en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Bayramın, ülkemizle birlikte tüm İslam alemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber