Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 12:48 Yorum: 0

Sivas'ta İl Halk Kütüphanesi bu yıl tamamlanacak

SİVAS (AA) - Sivas'ta İl Halk Kütüphanesi inşaatı bu yıl tamamlanacak.Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstasyon Caddesi üzerindeki eski Tekel binası alanına...

Sivas'ta İl Halk Kütüphanesi bu yıl tamamlanacak

SİVAS (AA) - Sivas'ta İl Halk Kütüphanesi inşaatı bu yıl tamamlanacak.

Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstasyon Caddesi üzerindeki eski Tekel binası alanına yapılan İl Halk Kütüphanesi inşaatındaki çalışmalar devam ediyor. 

İnşaat çalışmalarında yüzde 75 fiziki gerçekleşme sağlanan kütüphanenin tefrişatı İl Özel İdaresi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılacak. Cumhuriyet dönemi eserleri göz önüne alınarak projesi hazırlanan kütüphanenin, Sivas'ın sembol binalarından biri olması hedefleniyor.

Ölçüleri ve kapasitesi itibariyle Cumhuriyet döneminde yapılan kütüphane binaları içerisinde Milli Kütüphane'den sonraki en büyük kütüphane şeklinde dizayn edilen binada aynı zamanda çeşitli sanatsal faaliyetler de gerçekleştirilebilecek. 8 bin metrekare alana sahip bina 800 kişiyi ağırlayabilecek. Küçük bir konferans salonunun da bulunacağı kütüphanede panel, müzik dinletisi gibi etkinlikler de yapılabilecek. 

Kütüphane, sergi salonu, seminer salonu, çocuk kitaplığı, görme engelliler kitaplığı, elektronik kitaplık, kafeterya, yönetim bölümü, kent kitaplığı, süreli yayınlar salonu, okuma salonu, grup çalışma odaları, serbest okuma holü, görsel ürün reprodüksiyon kitaplığı, müzik kitaplığı, sesli ürünler bölümü, araştırmacı odaları, sığınak, kitap depoları, kitap cilt ve restorasyon atölyeleri, fotoğraf, mikrofilm ve prodüksiyon laboratuvarı ile teknik odalardan oluşuyor.

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, inşaat çalışmalarının mevsim şartları el verdiği sürece devam ettiğini belirtti. 

Ayhan, kütüphane inşaatının 2 ay içerisinde tamamlanacağını kaydederek, "Daha sonra tefrişat işleri başlayacak. İl Halk Kütüphanesi mimari projesiyle bu yaz mevsiminde eğitim dünyasına, Sivas’ın geçmişteki tüm donelerini içerisinde barındıracak şekilde faaliyet verecek. Gerçekten Sivaslıların gurur duyacağı şekilde bir kütüphane yapılıyor. Binanın, projede görülen detayları ortaya çıktığında iyi ki bu bina yapılmış denilecek" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber