Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 22 Eylül 2014 - 17:13 Yorum: 0

Suriye'deki iç savaş

Diyarbakır'daki bazı sivil toplum kuruluşları IŞİD'ın saldırılarına karşı Kobani bölgesindeki halkın mücadelesine destek verilmesi çağrısında bulundu

Suriye'deki iç savaş

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'daki bazı sivil toplum kuruluşları, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) saldırılarına karşı Kobani halkıyla birlikte mücadele edilmesi yönünde çağrı yaptı.

Aralarında Azadi Hareketi, Demokratik Toplum Kongresi, Demokratik Bölgeler Partisi, Devrimci Demokrat Kürt Derneği, Katılımcı Demokrasi Partisi, Özgürlük ve Sosyalizm Partisi, Nubihar Eğitim ve Kültür Derneği'nin de yer aldığı bazı sivil toplum kuruluşları Suriye'deki gelişmelere ilişkin Sümerpark'ta basın açıklaması yaptı.

Sivil toplum kuruluşları adına açıklamayı okuyan Nubihar Eğitim ve Kültür Derneği Genel Başkanı Rauf Çiçek, IŞİD'ın saldırıları nedeniyle can güvenliklerini korumak için Kobani'den gelen insanlar için başta Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği olmak üzere uluslararası tüm güçlerin somut önlem alması ve destek vermesi için çağrıda bulunduklarını söyledi.

"Yaşanan bu trajedide Türkiye Cumhuriyeti devletinin sorumluluğu büyüktür. Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti Devletini Kürdofobi politikalarından vazgeçerek çözüm sürecinin ruhuna uygun hareket etmeye davet ediyoruz" diyen Çiçek, tampon bölge uygulamasının Rojova'nın işgaline yönelik bir politika olduğunu ileri sürdü.

Çiçek, şunları kaydetti:

"Şengal ve Kobani'ye yapılan saldırı ve katliamlar bir kez daha göstermiştir ki; ulusal birliğimizi gerçekleştirmek en acil ve hayati bir görevdir. Kuzey Kürdistanlı tüm parti ve örgütlerin kendi birliklerini güçlendirerek zamanın ruhuna denk düşen ulusal birliği gerçekleştirme görevi ve sorumluluğu vardır. Tüm halkımızı maddi ve manevi olarak Kobani halkı ile dayanışmaya ve seferberlik ruhuyla mücadele etmeye davet ediyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber