Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 17 Nisan 2014 - 12:08 Yorum: 0

Suriyeli yazarlara ödül

Suriye Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen yarışmada dereceye giren yazarlar, Hatay'da kendileri için tertiplenen ödül törenine katılamadı

Suriyeli yazarlara ödül

HATAY (AA) - Suriye Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen yarışmada dereceye giren yazarlar, Hatay'da kendileri için tertiplenen törene katılamadı.

Suriye Yazarlar Birliği üyesi Hatip Bedle, bir otelde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Suriyeli roman ve hikaye yazarlarını teşvik etmek amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini bildirdi.

Her anlamda Suriye'ye yakın olduğu için töreni Hatay'da gerçekleştirdiklerini ifade eden Bedle, ödüle layık görülen eserleri aylar öncesinden bastırdıklarını kaydetti.

Türkiye'nin her alanda kendilerine sahip çıktığını vurgulayan Bedle, "Suriye'deki bir iç savaş değil, diktatörlüğe karşı bir devrimdir. Bütün bu eserlerde halkın çektiği sıkıntılar, üzüntüler anlatılmaktadır. Törende üç yazarımıza ödül vereceğiz. Birinciye 8 bin, ikinciye 5 bin ve üçüncüye de 3 bin dolar ödül verilecek. Ödül kazanan kitaplar, savaş, acılı olaylar ve yıkım anlatılıyor. Basit, güzel ve sanatsal bir anlatım tekniği var" diye konuştu.

Yazarlar Fahrettin Feyad, Gassan Cibai ve Sevsen Cemil Hasan'ın ödül almaya hak kazandığını belirten Bedle, yazarların Suriye'deki olaylar nedeniyle törene gelemediğini dile getirdi.

Etkinlik kapsamında ayrıca Suriye'deki olayları anlatan resim sergisi de açıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber