Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 26 Kasım 2014 - 12:13 Yorum: 0

"Süs bebek" sara hastası kadının yaşamını değiştirdi

Adıyaman'da süs bebeği üreten 40 yaşındaki kadın, bu sayede rahatsızlığından kısmen kurtulmayı başardı

'Süs bebek' sara hastası kadının yaşamını değiştirdi

ADIYAMAN (AA) - MEHMET FATİH ASLAN - Adıyaman'da, süs bebeği üretimiyle ailesinin geçimine katkı sağlayan epilepsi hastası kadın, bu sayede sara nöbeti sıklığını düşürmeyi başardı. 

Bahçecik Mahallesi'nde yaşayan 40 yaşındaki Kamile Kaplan'a küçük yaşta geçirdiği ateşli hastalık sonunda epilepsi teşhisi konuldu.

Rahatsızlığına bağlı zaman zaman sara nöbeti geçiren kadın, yaklaşık 1 yıl önce bir dergiden süs bebek yapımına ilişkin haberden etkilendi. Bunun üzerine süs bebek yapımına başlayan Kaplan, kısa sürede kendini geliştirerek, ürettiği ürünleri pazarda satışa sunmaya başladı. 

Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kocasının işsiz olması nedeniyle yaptığı süs bebeklerin satışıyla ailesinin geçimine katkı sağladığını söyledi. 

Daha önce hastalığına bağlı sık sık sara nöbeti geçirdiğini anlatan Kaplan, şöyle konuştu:

"Son dönemde kendimi tamamen süs bebek işine verdim. Bu konuya odaklandığım için düşüncelere dalmıyorum. Onlarla ilgilenince sorunlarımı ve dertlerimi fazla düşünmüyorum. Süs bebek yapmaya başladıktan sonra sara nöbeti sıklığı neredeyse sıfıra indi. Bayılmadığım için kendini daha rahat hissediyorum. Süs bebek sayesinde hem daha sağlıklıyım hem de para kazanıyorum."

Ördüğü gelinliklerin üzerine çeşitli süslemeler ve duvaklar yaptığını anlatan Kaplan, "Günde ortalama bir süs bebek yapıyorum. Ürettiğimi bebekler çok beğeniliyor. Bu nedenle kendi iş yerimi kurmak istiyorum" dedi.

- "Sara hastaları stresten uzak durmalı"

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Zeynal Abidin Tak, sara hastalarının stresten uzak durmaları gerektiğini söyledi.

Sara hastalarının mutluluk veren işlerle uğraşmalarının tedavi sürecinde uyumu artırdığını ifade eden Tak, şunları kaydetti:

"Bu tür hastalarımız sevdikleri ve mutlu oldukları işlerle uğraştıklarında hem tedavi uyumlarını artırıp hem de nöbet geçirme sıklıklarını düşürebilmektedir. Epilepsi hastalarımıza stresten uzak durmalarını ve kendilerini mutlu hissedecekleri işlerle uğraşmalarını tavsiye ediyoruz." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber