Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 19 Aralık 2014 - 10:49 Yorum: 0

Tahşiyecilerin adını MİT koymuş, takibe de 2004'te başlamış

Medya operasyonu soruşturmasına gerekçe gösterilen Tahşiyecileri MİT 2004'den bu yana izlerken grup hakkında müsteşar Emre Taner de rapor hazırlamış.

Tahşiyecilerin adını MİT koymuş, takibe de 2004'te başlamış

2010 yılında davaya dönüşen Tahşiyeciler soruşturması 14 Aralık Medya operasyonuna gerekçe yapıldı. Savcılık Tahşiyeciler isimli grubu Fethullah Gülen'in 2009'daki konuşması ile hedef gösterdiğini sonrasında operasyonun başladığın öne sürüyor. Ancak yeni ortaya çıkan bilgi ve dökümanlara göre MİT 2004 yılından başlayarak Tahşiyecileri izlemiş. Gruba "Tahşiyeciler" adınıda MİT vermiş ardından 2008' de güvenlik kurumlarına operasyon için bilgi aktarmış. 2009'da da MİT Müsteşarı Emre Taner grupla ilgili kapsamlı bir rapor hazırlamış.

BELGELER YALANLIYOR

'Tahşiye Grubu' ile ilgili devam eden davanın dosyasında yer alan belgeler, medya operasyonunu yapan savcılığın "Tahşiyecileri Gülen hedef gösterdi" iddiaların çürütüyor. Dosyaya göre; Tahşiye yapılanmasını ilk olarak Milli İstihbarat Teşkilatı 2004 yılı öncesinde takibe almış. Emniyet İstihbarat polisi ise 2008'in ilk aylarında MİT' ten aldığı bilgi üzerine çalışmalar yapmış. Yani takip ve soruşturma çalışmalar Fethullah Gülen'in sohbetinden yıllar önce başlamış.

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber