Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Temmuz 2014 - 10:33 Yorum: 0

Tarım danışmanlarına tablet bilgisayar

Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde tarım danışmanı olarak görev yapan 329 personele tablet bilgisayar dağıtıldı

Tarım danışmanlarına tablet bilgisayar

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde, Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TARGEL) kapsamında tarım danışmanı olarak görev yapan 329 personele tablet bilgisayar dağıtıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Erkan Atalar, yaptığı yazılı açıklamada, güncel bir veri tabanı oluşturmayı amaçlayan, "Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi" kapsamında, Diyarbakır'da 747 köyde tarım danışmanlığı yapan personele tablet bilgisayarların il müdürlüğünce teslim edildiğini bildirdi.

Atalar, tarımsal üretim kayıt sistemine veri girişlerinin nasıl yapılacağı hakkında personelin bilgilendirildiğini belirterek, açıklamasında şunları kaydetti:

"Tarım danışmanlarına tablet bilgisayarlar işletmelere ait bilgilerin tam ve doğru olarak kayıt altına alınabilmesi için dağıtıldı. Personel artık kendilerine verilen tablet bilgisayarlar aracılığıyla tarımsal işletmelere ait veri girişlerini zamanında yapabilecek. Elde edilecek veriler her 10 yılda bir yapılan ve bu yıl da yapılacak olan genel tarım sayımına esas teşkil edecek. Köy bazında tapu, kadastro, tarım parseli verileri ve bu verilere altyapı oluşturacak uydu görüntüleri tablet bilgisayarlara yüklendi. Bu bilgilerin doğruluğu köylerde görevli personel tarafından teyit edilecek."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber