Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 07 Temmuz 2015 - 11:44 Yorum: 0

Tarım Sigortası konusunda daha çok eksiklerimiz var

TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil SATOĞLU, Genel Müdür Yardımcısı Zeki KARAKURT, Malatya Bölge Müdürü Bünyamin KADAK ile TRT TÜRK ekibi Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi'yi ziyaret ederek istişarelerde bulundular.

Tarım Sigortası konusunda daha çok eksiklerimiz var

MALATYA - TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil SATOĞLU, Genel Müdür Yardımcısı Zeki KARAKURT, Malatya Bölge Müdürü Bünyamin KADAK ile TRT TÜRK ekibi Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi'yi ziyaret ederek istişarelerde bulundular.

Bu yıl Malatya’da kayısıda meydana gelen don ve dolu olaylarıyla ilgili hasar çalışmalarının ele alındığı görüşmede değerlendirmelerde bulunan TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil SATOĞLU, “2014 yılında üreticilerimize 74 milyon TL hasar ödemesi yapıldı. 2015 yılındaki hasar tespit çalışmalarımızı sonlandırmış değiliz fakat çok az bir kısmı kaldı. Sigortasını yaptıran üreticilerimizin zararlarının bir kısmının TARSİM tarafından karşılanması ve onların mağdur olmamaları için çalışıyoruz. Üreticilerimizin ürünlerini sigortalatmaları için hepimize görevler düşüyor. Biz TARSİM olarak her zaman üreticilerimizin yanındayız. İl Müdürlüğümüze de, çiftçi eğitimleri ve toplantılarında TARSİM’le ilgili bilgilendirmelerinden duyduğumuz memnuniyeti dile getirmek istiyorum” dedi.

İl Müdürü Ali SELVi ise, “Yıllar itibari ile değişen iklim şartları ve doğal afetler nedeniyle sigorta yaptırmayan üreticilerimiz büyük mağduriyetler yaşadı. Bunu 2014 yılında fazlasıyla yaşadık. Bu sebeple üreticilerimizin mutlaka sigorta yaptırmaları konusunda bilinçlendirilmesi ve teşvik edilmesi gerekiyor. Oluşumun tüm taraflarına büyük sorumluluklar düşüyor. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak yapmış olduğumuz çiftçi eğitim toplantılarında sigortanın önemini ve üreticiye sağladığı imkanları anlatıyoruz. Tarım Sigortası konusunda daha çok eksiklerimiz var. Bu eksiklikleri el birliği ile aşmamız gerekiyor. 2015 yılı hasar tespit çalışmalarının sona ermesi ile birlikte sigorta yaptıran üreticilerimiz, poliçe bedellerini hasar durumuna göre alacaklar. TARSİM yetkililerinin ziyaret ederek bilgi paylaşımında bulunması bizleri memnun etti” dedi.

Aynı ortamda TRT TÜRK yetkilileri de, Eylül ayında yayına girecek olan “Gündem Gıda” programı için Kayısının ele alınacağı bir program yapma isteklerini dile getirdiler. Bu öneriyi memnuniyetle karşılayan Selvi, bu hafta içerisinde program yapacaklarını, kayısının her sorunuyla yakından ilgilenmemiz noktasında bu tarz programlara desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber