Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Eylül 2016 - 14:24 Yorum: 0

TED Şanlıurfa Koleji’nde nostaljik açılış

Türkiye'nin 88 yıllık köklü eğitim kurumu TED'in (Türk Eğitim Derneği) okullar zincirine bu yıl eklenen yeni bir halkası olan Şanlıurfa Koleji'nde,...

TED Şanlıurfa Koleji’nde nostaljik açılış

Türkiye'nin 88 yıllık köklü eğitim kurumu TED'in (Türk Eğitim Derneği) okullar zincirine bu yıl eklenen yeni bir halkası olan Şanlıurfa Koleji'nde, ilk ders zili nostaljik çaldı.

Bu yıl kapılarını açan TED Şanlıurfa Koleji'nde yeni eğitim-öğretim yılı, tarihi bir gün olarak okul kayıtlarına geçerken, ilk ders zili çalınırken teknolojik imkanlar yerine el zilinin kullanılması katılanları zaman tünelinde yolculuğa çıkardı.

TED Şanlıurfa Koleji'ndeki tarihi açılış töreni, okul yöneticileri, öğretmenleri ve personeli ile öğrencilerin yanı sıra geniş katılımlı bir veli ve davetli grubunun huzurunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Okul Müdürü Arif Kemal Şamat, yaptığı konuşmada, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulundu. TED Şanlıurfa Koleji'ndeki bugünün, ilk eğitim-öğretim yılı açılışı olarak okul tarihine geçeceğini ifade eden Şamat, "Biz, Türk Eğitim Derneği olarak okul açıyoruz, çünkü aklın ve bilimin ışığında fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür bireyler yetiştirmenin yolunun eğitimden geçtiğine inanıyoruz. Çağımız artık perde açılırken senaryo değiştirenlerin çağı. TED Şanlıurfa Koleji'nde çağımızın gerektirdiği becerileri kazanmış, dünya vatandaşlığı vizyonuna sahip, çevreye duyarlı, özgüveni yüksek, ulusal ve manevi değerleri özümseyerek ilkeleriyle bütünleştirmiş yüksek ahlaklı bireyler yetiştireceğiz" dedi.

Konuşmasında öğrencilere de seslenen Şamat, "Sevgili öğrencilerim, sizler bu güzel ülkenin asıl sahipleri ve geleceğisiniz. Ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine sizler çıkaracaksınız. Sizler çok çalışacak, öğretmenlerinize ve büyüklerinize saygı gösterecek, arkadaşlarınızı ve küçüklerinizi seveceksiniz. Sizler TED Şanlıurfa Koleji öğrencileri olarak gerek tutum ve davranışlarınızla gerekse akademik, sosyal veya sportif başarılarınızla fark oluşturacaksınız. Sizler bugün TED'li olmanın ayrıcalığını yaşarken, bizler sizinle yola çıkmanın heyecanını yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Arif Kemal Şamat, konuşmasına, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Tek bir şeye ihtiyacımız var, o da çalışkan olmaktır" sözüyle son verdi.

El zili ile zamanda yolculuk

Açılış konuşmalarının ardından, dünyanın en ileri sistemlerindeki özel araç ve gereçlerle donatılmış, görsel ve işitsel elektronik teknolojilerle tasarlanmış sınıflarda eğitim-öğretimin verildiği kolejde, ilk ders zili çalarken teknoloji kullanılmadı.

Teknolojiyi hayatın her alanında etkili ve olumlu bir şekilde kullanan öğrenciler yetiştiren TED Koleji'ndeki nostaljik açılış, izleyenleri yıllar öncesine götürdü. Türk sinema tarihinin en önemli yapıtlarından Hababam Sınıfı film serisinde, Yeşilçam'ın unutulmaz ismi Adile Naşit'le özdeşleşen el zili, duygu dolu anlar yaşattı.

Tören, Melis Gürkan isimli öğrencinin elinde sallayarak nostalji yaşattığı ilk ders zilinin ardından, öğrencilerin sınıflarına alınmasıyla sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber