Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 03 Nisan 2015 - 16:53 Yorum: 0

Tek isteği olan kapüşonlu montuna kavuştu

Muğla'nın Ula ilçesinde yalnız yaşayan ve yetkililerden sadece kapüşonlu mont isteyen engelli kişinin dileğini, Muğla Valisi Amir Çiçek gerçekleştirdi

Tek isteği olan kapüşonlu montuna kavuştu

MUĞLA (AA) - Muğla’nın Ula ilçesinde yalnız yaşayan ve kapüşonlu mont isteyen engelliyi ziyaret eden Muğla Valisi Amir Çiçek, bu kişinin isteğini yerine getirdi.

Vali Çiçek, inceleme ve ziyaretler için gittiği Ula ilçesinde mahalle muhtarları ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Çiçek, toplantı sonrasında ilçede yaşayan engelli ve yaşlıları ziyaret etti.

Çiçek, Armutçuk Mahallesi'nde kaymakamlık tarafından tahsis edilen konteynerde yalnız yaşayan 61 yaşındaki Mehmet Şen'i ziyareti öncesinde, tek isteğinin kapüşonlu bir mont giymek olduğunu öğrendi. Bunun üzerine kapüşonlu bir mont aldıran Vali Çiçek, Şen'i bu montla ziyaret etti.

Hayal ettiği monta kavuştuğu için çok sevinen Şen, Vali Çiçek'e teşekkür etti. Vali Çiçek, Mehmet Şen'in durumuyla ilgili Kaymakam Ali Yılmaz'dan bilgi aldı.

Şen'in daha önce dağlık bir alanda harabe bir evde yaşadığını tespit ettiklerini anlatan Yılmaz, "Burada bir konteyner tahsis ederek şartlarını biraz olsun iyileştirdik. Kendisi hiç evlenmemiş. Engelli maaşı alıyor. Kendisine gereken desteği veriyoruz. Ayrıca ablası ve mahalleliler de bakımını yapıyor" dedi.

- "Her türlü ihtiyaçlarında yanlarında oluyoruz"

Vali Çiçek, Ula Kaymakamlığının ilçe genelindeki yaşlı, kimsesiz, ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Valiliğimiz ve kaymakamlıklarımız tarafından yürütülen sosyal projeler sayesinde vatandaşlarımızın evde bakımları, evlerinin onarımları yapılıyor. Her türlü ihtiyaçlarında yanlarında oluyoruz. Mehmet Şen'e de kaymakamlık tarafından geçen yıl nisan ayında bu konteyner  tahsis edilmiş. Kendisi burada yaşamını sürdürüyor."

Çiçek, ziyaretinin ardından yetkililere Mehmet Şen’in her türlü ihtiyacının karşılanması ve sürekli ziyaret edilmesi talimatı verdi.

Vali Çiçek, 94 yaşındaki Huriye Dana'yı da ziyaret ederek, bir ihtiyacı olup olmadığını sordu.

Yaya olarak gittiği ev ziyaretleri sırasında yolda karşılaştığı 88 yaşındaki bir kadının yaşlılık aylığı bağlanmadığını söylemesi üzerine Çiçek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu'dan yaşlı kadının durumu ile ilgilenmesini istedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber